Külünkoğlu'ndan Rizeli İş Adamlarına Davet

Külünkoğlu'ndan Rizeli İş Adamlarına Davet

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, KASİF ve Kırımda bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi işbirliğiyle düzenlenen iş formuna Rizeli işadamlarını davet etti.

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (RİSİAD) kurucularından olduğu Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) 10-13 Ekim tarihleri arasında Kırım'a ‘Türkiye-Kırım İş Forumu' düzenleyerek, Karadeniz'in iki yakasındaki işadamlarını buluşturacak.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) koordinasyonunda, KASİF ve Kırımda bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi işbirliğiyle düzenlenen iş formuna Rizeli işadamlarını davet etti. Külünkoğlu “Kırımın Simferopol şehrinde 2 gün sürecek olan Türkiye-Kırım İş Forumu'na Rizeli firmalarımızın katılmasını bekliyoruz. Karadeniz Bölgesi illerinin yanında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılacak olan işadamları Kırımlı işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirecek. Kırım'a yapılacak gezide 4 ayrı etkinlik düzenlenecek. Birinci olarak ikili iş görüşmelerinin yapılacağı Türkiye-Kırım İş Forumu, ikinci olarak İnşaat ve Tadilat Fuarı, üçüncüsü Mobilya Fuarı ve dördüncü olarak da Turizm- Fuarı, Otelcilik Fuarı ziyaret edilecek. Ayrıca Kırım'da bulunan fabrika, işyeri ve tarım arazileri de ziyaret edilecek. Bu kadar etkinliğin olduğu bir gezinin çok verimli geçeceğine inanıyor ve Rizeli firmalarımızı bu geziye davet ediyorum” dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis'in başkanlığında işadamı heyetinin katılacağı Türkiye-Kırım İş Forumu'nda inşaattan gıdaya, mobilyadan turizme, tarımdan madenciliğe birçok sektörde faaliyet gösteren Samsun, Trabzon, Gaziantep, Niğde, Giresun, Ordu, Hatay, Amasya, Giresun ve Rizeli işadamları yer alacak. TUSKON Başkan Yardımcısı ve KASİF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Reis, " Türkiye-Kırım İş Forumuyla Karadeniz'in iki yakasında bulunan iş adamlarını bir araya getireceğiz. Foruma sadece Karadeniz Bölgesinden değil Türkiye'nin birçok ilinden işadamı katılacak. Karadeniz Bölgesinden bulunan işadamlarının ‘Türkiye-Kırım İş Forumu'na daha yoğun ilgi göstermelerini bekliyoruz. Karşı yakamızda olan Kırımla bölge olarak ticari ilişkilerimizin daha gelişmiş olması gerekir. Bu tip organizasyonlarla dış ticaretin, ihracatın arttırılmasını katkı sağlamayı hedefliyoruz. Umut ediyorum ki bu forumla Karadeniz'in her iki yakasında karşılıklı olarak ticaret gelişir ve işadamlarımız yeni pazarlara açılma konusunda başarılı olurlar." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.