Kurban Nasıl Kesilir Necati Hutoğlu Ayrıntıları İle Anlattı

Kurban Nasıl Kesilir Necati Hutoğlu Ayrıntıları İle Anlattı

Yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban pazarlarında satışlar yapılmaya devam ederken vatandaşların dini emirlere uygun bir şekilde kurbanlık hayvanlarını nasıl kesecekleri ve hangi hayvanların kurban olarak kesilebileceği noktasında önemli bilgiler emekli din görevlisi Necati hutoğlu tarafından açıklandı.

TOGAY MURATOĞLU ÇAY TV HABER

Çay Televizyonu ekranlarında Necati Hoca Cevap Veriyor programında izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Hutoğlu   kurban kelimesinin Allaha yaklaşmak olduğunu ifade ederek kurban edilecek hayvanların keçiden.koyundan,inekten,boğa’dan ve deveden kurban edilebileceğini bunlarında yaşlarını doldurmuş olmaları gerektiğini söyledi.
Hutoğlu kurban kesiminin mutlaka kan akıtılarak yapılması gerektiğini ifade ederek çeşitli yerlere yapılan parasal yardımların kurban kestim anlamına gelmeyeceğini söyledi.
Necati hoca kurbanlık hayvana eziyet edilmemesi gerektiğini ifade ederek  tekbirlerin ayakla çekilmesinin yeterli olacağını hayvan yatırıldıktan sonra biran önce keskin bir bıçakla kesim işleminin yapılmasını gerektiğini söyledi.
Hutoğlu vekalet verenlerin kurban kesilirken başında olmasının şart olmadığını dile getirerek kurbanın 3.gününe kadar kurbanlık hayvanın kesilebileceğini söyledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.