Kutuz Hoca Rize'de Defnedildi

Kutuz Hoca Rize'de Defnedildi

Çevresinde Kutuz Hoca olarak bilinen din alimlerinden Hafız Mehmet Kara, Rize’de toprağa verildi.

Kimse Yok Mu Derneği Ortadoğu Temsilcisi Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. İsmail Kara'nın babası olan hafız Mehmet Kara'nın cenaze namazı, öğle namazına müteakiben Güneyce Beldesi’ndeki Büyük Camii’de kılındı. Cenaze törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Güneyce Belediye Başkanı Kemal Köse, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal, daire başkanları, merhum Kutuz hocanın sevenleri ve talebeleri katıldı.


Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Kutuz hocanın oğullarından Prof. Dr. Mustafa Kara, babasının hayatı hakkında namaza katılanlara kısa bilgiler verdi.

Konuşmasında merhum Kutuz hoca’nın doğup büyüdüğü ve imamlığını yaptığı camii’de cenaze namazının kılındığına dikkat çeken Prof. Dr. Kara, “Babam imamlık yaptıktan sonra emekliye ayrıldığında devletin kendisine maaş bağlamasına karşı çıkarak emekli maaşını kabul etmemiştir. Merhum hocamız ve sevgili babam maddiyata değer veren bir insan olmadı hiçbir zaman. Şimdi sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor. Rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi.

Merhum Kutuz hoca, oğullarından Prof. Dr. İsmail Kara tarafından kıldırılan cenaze namazı ve bir başka oğlu Dr. Hüseyin Kara tarafından okunan duanın ardından aynı beldedeki aile kabristanlığına defnedildi.

Merhum Mehmet Kara hoca 93 yaşında, Ankara’da yaşadığı büyük oğlu Prof. Dr. Mustafa Kara’nın evinde vefat etmişti.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.