Maaş zamlarına ilginç protesto

Maaş zamlarına ilginç protesto

ÇORUM’da Kamu-Sen üyeleri Saat Kulesi Meydanı’nda milletvekili maaşına yapılan zammı protesto etmek için yere mendil açarken yarım saatte 11 lira toplandı. Toplanan paraların TBMM Başkanlığı’na gönderileceği belirtildi.

Türkiye Kamu-Sen Çorum Şubesi, milletvekili maaşlarına yapılan zamları protesto etmek amacıyla bugün eylem düzenledi. Sendika üyeleri mendil açarak "Vekillere ekmek parası. Allah razı olsun. Allah bereket versin. Vekillerimiz aç kalmış arkadaşlar para verelim. Düğünlerde çeyrek almaya paraları yokmuş. Et yiyemiyorlarmış. Meclis yemekhanesindeki et yemekleri onlara pahalı gelmiş. Onlara et ekmek parası topluyoruz. Allah bereket versin" diyerekyoldan geçenlerden para topladı. Sendika üyeleri eylemde ’Emeklinin hası, zam alır gece yarısı. Allah rızası için vekillere yardım’ yazılı dövizler açtı.


Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Mahmut Alparslan milletvekilleri için açılan mendile 10 kuruş atarken, "Arkadaşlar, gönlümüz isterdi ki daha fazla verelim. Ancak onlar bize kuruşla veriyor. Biz de onlara kuruşla iade edeceğiz" dedi.   

Kamu Sen üyelerinin açtığı mendile bir kişi, üzerinde 4 TL yapıştırılmış not bıraktı. "Emekli maaşımdan Van’daki depremzedelere yardım gönderecektim. Fakat vekillerimiz daha muhtaç oldukları için sayın milletvekillerimize gönderiyorum" yazılı diğer not dikkat çekti.

Protestoya katılan Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı da emeklilere 680 TL maaş verenlere, Çorum’dan sadaka gönderdiklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Mahmut Alparslan konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bir milletvekilinin aldığı emekli maaşının, yaklaşık 30 emeklinin maaşına eşit olduğunu söyledi. 1 milletvekilinin aynı anda 2 maaş almasının başlı başına sorun olduğunu belirten Mahmut Alparslan, "Hem emekli maaşı, hem de normal maaşını alan bir milletvekilinin bir ayda ortalama eline yolluk ve komisyon ücretleri hariç 20 bin TL geçmektedir. Bu para Türkiye’de yaklaşık 35 asgari ücretlinin maaşına bedeldir. Bu vicdani, ahlaki değildir" diye konuştu.

Yapılan zamların TBMM’de savunulmasını da şiddetle kınadıklarını anlatan Alparslan, şöyle devam etti:

"Diyor ki sayın milletvekillerimiz; ’Biz mütevazı bir evde oturuyoruz. Yüzlerce düğüne gidiyoruz ve 11 bin lira harcıyoruz.’ Şimdi sormak istiyorum arkadaşlar. Bu ülkede yüzlerce düğüne giden milletvekillerimiz, evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var. Bu ülkede mütevazı evlerde oturan milletvekillerimiz, çöpten yiyecek toplayıp akşam ailesine çocuklarına götüren annelerimiz var. Şimdi kim daha öncelikli, kim daha mağdur bunu değerli milletimizin vicdanlarına bırakıyoruz."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in milletvekili maaşlarına yapılan zama ilişkin "Biz bundan rahatsızlık duymuyoruz" diyerek açıklama yaptığını ifade eden Alparslan, "Ama milletimiz sizden ve bu yaptıklarınızdan rahatsızlık duyuyor. Madem bu kadar mağdur, bu kadar üzgünsünüz, bu kadar yokluk içindesiniz, niçin 30 yıla yakın süredir yapıştığınız koltukları bırakmıyorsunuz? Niçin her gün farklı oyunlar sergiliyorsunuz. Bu millete 65 yaşında emekli olmayı hak görenlerin 2 yılda emekli olmasını bu milletin vicdanı, bu milletin ahlakı, bu milletin inancı asla kabul etmez" dedi.

Alparslan, toplanan paraların milletvekillerine katkı amacıyla TBMM’ye gönderileceğini, sözledi. Açılan mendile yarım saatte 11 TL para atıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.