Mahmut Morgül ebediyete uğurlandı

Mahmut Morgül ebediyete uğurlandı

Rize’nin sevilen eşraflarından olan ve ömrünü din eğitimine hizmet etmek için adayan Mahmut Morgül bugün ebediyete uğurlandı.

Çevresinde sevilen bir insan olan ve özellikle Din eğitimine gönülden verdiği destekle bilinen Mahmut Morgül’ü son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.
Rize merkez Portakallık camiinde kılınan cenaze namazına çok sayıda tanınmış sima ve yüzlerce vatandaş katılırken aile bireyleri taziyeleri kabul etti.
Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ın da katıldığı cenaze namazında şehrin ileri gelen eşraflarının yanı sıra siyasilerde hazır bulundu.
Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin Karadeniz’de ki Kuran hizmetlerine öncü olarak hizmet edeceksin diyerek sorumluluk yüklediği isimlerden olan Mahmut Morgül’ün cenaze namazı öncesi Portakallık camiinde cemaate seslenen İstanbul Vaazlarından Hüseyin Kaplan çeşitli konulara temas edip Mahmut Morgül’ün yaptığı hizmetlerin çok önemli olduğunu belirtti.
1924 yılında Portakallık Mahallesinde dünyaya gelen ve hayatını İslamiyet’e hizmet etmekle geçiren, özellikle eşraflığıyla da örnek olan Mahmut Morgül’ün cenaze namazında Kazdal Cami Vaazı Ramazan Erol bir konuşma yaparken Kazdal Cami İmamı Sabit İslamoğlu’da cenaze namazını kıldırdı.
Cenaze namazının kılınmasının ardından Hasan Civelek Hoca dua etti ve ardından Mahmut Morgül’ün cenazesi omuzlara alınıp cenaze arcına taşındı. Aile kabristanlığına defnedilen Mahmut Morgül 88 yaşındaydı.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.