' Makedonya'ya Bir Dost Selamı ' Etkinlikte Türk Çayı Tanıtıldı

' Makedonya'ya Bir Dost Selamı ' Etkinlikte Türk Çayı Tanıtıldı

Makedonya'da 'Makedonya'ya Bir Dost Selamı' adı altında etkinlikler düzenlendi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi ( KEİPA ) Türk Grup Başkanı ve Milletvekili Dr. İsmail Safi başkanlığında Makedonya'da 'Makedonya'ya Bir Dost Selamı' adı altında etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Avrupa Sivil Toplum İşbirliği Derneği ile İstanbul Esenler Belediyesi de katıldı.

Milletvekilleri ve işadamlarından oluşan Türkiye heyeti ilk önce Makedonya İktisat Odası Başkanı Antoni Peşevi'yi ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

İktisat Odası'nda konuşan İstanbul Milletvekili ve KEİPA Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi, Makedonya'yla Türkiye arasında var olan tarihsel dostlukları, ekonomik ilişkilerle perçinlemek gereğini söyledi. Makedonya'yı Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütünün içinde görmek istediklerini ve Türkiye olarak bunun resmi davetini Makedonya Cumhuriyetine yapacaklarını ifade etti.

Heyetler arası görüşmelerde konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yatırım alanlarında yapılacak araştırmalar sonucunda ticaret alanının genişlemesi için çaba göstereceklerini açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu de Türk toplumunda çayın önemine dikkat çekerek, 'Biz ailemizle mutluluklarımızı, sevincimizi, çayla paylaşırız. Çok önemli iş toplantılarını çayla yaparız. Her türlü toplantıda mutlaka çay içiriz' dedi.

Balkan savaşlarının 100'üncü yıldönümünde ' Makedonya'ya Bir Dost Selamı' projesi altında yapılan faliyetlerde Rize Ticaret Borsası yetkilileri de Üsküp merkezinde yerleştirilen Tanıtım Tır'ıyla Türk çayını ikram ederek tanıttılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.