Meb, Rü Ve Tübitak’tan Fizik Çalıştayı

Meb, Rü Ve Tübitak’tan Fizik Çalıştayı

Rize Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK Projesi olarak hazırlanan “Fizik Öğretmenlerinin Yeni Öğretim Programında Laboratuar Becerilerinin Geliştirilmesi Çalıştayı” başladı.

RÜ Fen Edebiyat Fakültesi multi medya salonunda tanıtım programı yapılan Çalıştay, 3 Şubat’a kadar devam edecek. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 30 Fizik Öğretmeninin katıldığı çalıştayın tanıtım programına, RÜ Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ,  Rize Vali Yardımcısı Mustafa ERKAYIRAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay TORUL, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal TAVUKÇU, RÜ Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU, Rize İl Milli Eğitim Müdür Vekili Baki KESİCİOĞLU ve öğretim üyeleri katıldı.


    Program Koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet TEKBIYIK Çalıştay’ın amaç ve içeriği hakkında bilgiler aktardı. TÜBİTAK’ın desteğiyle hayat bulan projeye imza atanlar ise Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan BALTAŞ, Doç. Dr. Mehmet KÜÇÜK, Doç. Dr. Şükrü ÇELİK, Yrd. Doç. Dr. Murat TOMAKİN, Yrd. Doç. Dr. Şengül ATASOY, Yrd. Doç. Dr. Kader Birinci KONUR ve Arş. Gör. Günay PALİÇ. Çalıştay, Rize Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliğinin artırılması, yeni fizik öğretim programının öngördüğü şekilde derslerde laboratuar uygulamalarına ve deneysel etkinliklere ağırlık verilmemesi ve son olarak, Ulusal ve Uluslararası sınavlarda fen alanındaki başarı oranının İl genelinde artırılmasını hedeflemekte.


    Yapılan çalışmanın hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Rize Vali Yardımcısı Mustafa ERKAYIRAN, insanların sürekli kendini geliştirmesi gerektiğine işaret etti. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ise; Üniversite olarak en büyük amacımız şehirle bütünleşmek ve ilimiz başta olmak üzere bölgemize, ülkemize hizmet etmektir” dedi. Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, projeyi hazırlayan ekibe ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından verilen arada, günün anısına toplu halde fotoğraf çektirildi.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.