Mehmet Bekaroğlu'ndan Sert tepki

Mehmet Bekaroğlu'ndan Sert tepki

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Rize'de önceki yıllarda meydana gelen sel ve heyelanlarda hasar gören evlerinin yerine afet konutu verilen bazı kişilerin bu evleri kiraya vererek hasarlı konutlarında oturmaya devam ettiğini öne sürdü.

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Rize'de önceki yıllarda meydana gelen sel ve heyelanlarda hasar gören evlerinin yerine afet konutu verilen bazı kişilerin bu evleri kiraya vererek hasarlı konutlarında oturmaya devam ettiğini öne sürdü. Rize'nin eski Belediye Başkanı Ekrem Orhon için "Denizi kara, karayı da para yapan adam" denildiğini hatırlatan Bekaroğlu, "Yaşanan sel felaketi, denizi kara karayı da para yapmanın sonucudur" dedi.

Bekaroğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında kentte meydana gelen son felaketi için, "Yağmur yağdı, böyle oldu" demenin doğru olmadığını belirterek, ortaya çıkan manzaranın insan eliyle gerçekleştiğini anlattı. Rize'de üzeri kapalı dere yatakları olduğunu ve bu dere yatakları üzerine özel şahıslara ve kamuya ait binalar bulunduğunu ifade eden Bekaroğlu şöyle konuştu:

"Rize'nin her yıl andığımız rahmetli belediye başkanımız Ekrem Orhon için, 'Denizi kara, karayı para yaptı' derler. İşte bugün yaşanan sel felaketi, 'Denizi kara, karayı para' yapmanın sonucudur. Dere yataklarının üzerini kapatırsan bu sonuç beklenmelidir. Doğaya insafsızca davranıldığında sonuç böyle oluyor. Yarın daha büyüğü olmayacağını kim garanti edebilir? Sahil yolu yapılırken, 'Setleri Karadeniz'in önüne çekmeyin' dedik. Kimse dinlemedi. Başbakan Erdoğan, 'Bu yolun yüzde 60'ını biz yaptık' derken övünüyordu. Şimdi, 'Bu sahil yolunu, bu duvarı biz yapmadık' deme hakları yoktur. 9 yıldır iktidardalar, şimdi suçu başkalarına atıyorlar. Bu sürede ne tedbir aldılar? Tedbir almayan hükümet bu selin asıl sorumlusudur. Rize bu şekilde kalamaz. Acil tedbirler almalıyız. Bugün bir insanımız öldü, yarın bu ihmallerden bin insanımız ölebilir."

ZEYTİNYAĞI GİBİ SUYUN ÜZERİNE ÇIKIYORLAR

Rize'de daha önce meydana gelen sel ve heyelanlarda evleri hasar gördüğü için boşaltılması kararı alınan ve TOKİ'nin yaptırdığı afet konutlarından edinen bazı vatandaşların, yeni evleri kiraya vererek hasarlı evlerde oturmaya devam ettiğini öne süren Bekaroğlu, şunları söyledi:

"Bu evler bellidir. Bunların kayıtları Valilik ve belediyelerdedir. Bu evlerin hemen boşaltılması gerekiyor. Bir takım rötuşlar yapan kişiler hasarlı evlerde oturmaya devam ediyor. Ama afetten dolayı kendisine verilen konutu almış, buna ya kışın gelip oturuyor ya da kiraya vermiş. Bu bir yerde de haksızlık. Bu evlerin hemen yıkılması gerekiyor. Yasa gereği yıkılmak zorunda. Buradan Rize Valisi ve Belediye Başkanı hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum. Bu yöneticiler hakkında görevi ihmalden savcıların dava açması gerekiyor. Evleri yıkacak olan Vali'dir. Hasarlı evleri yıkmayan Rize Valisi, yarın bu hasarlı evlerde yaşanacak olası bir felaketinde sorumlusu olacaktır. Derelerin üzerine kamu binaları dikmişler. Kim yaptı bunları? Vatandaş da yaptı. Vatandaşa ruhsatı kim verdi? Siz vermediniz mi? Siz değil misiniz sorumlu? Her sefer zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkıyorlar. Vali konuşuyor, 'Efendim set şeklindeki Karadeniz Sahil Yolu kapattı' , 'Derelerin üzerinde evler var'. Kim kapattı? Siz koydunuz bu seti buraya. Derelerin üzerindeki evlere siz izin verdiniz. Şimdi mi gördünüz derelerin üzerinde ev olduğunu. Bırakın dere yatağı üzerindeki evleri, kesin hasarlı olan ve boşaltılma kararı çıkan evleri bile boşaltmadınız, yıkmadınız. Şimdi ne konuşup duruyorsunuz?"


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.