Milletvekillerinden Kalkandere`de İnceleme

Milletvekillerinden Kalkandere`de İnceleme

AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar İl Kadın Kollarının düzenlemiş kahvaltılı toplantıya katıldı.

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal partisi tarafından katıldıktan sonra Kalkandere ilçesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti de Düzenlenen toplantıya AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim ve İl yönetimi ile yeni seçilen ilçe kadın kolları başkanları katıldı.

Daha sonra AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bazı il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kalkandere ilçesine gitti.

Milletvekili Karal, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı Nihat Çolak ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda ilçede meydana gelen afetle ilgili brifing aldı.

Milletvekili Karal ve beraberindekiler daha sonra Cengiz ailesi tarafından yapılan Meslek Yüksek Okulu İnşaatında incelemede bulundu.

Rize Merkeze bağlı Hayrat mahallesinde 15 yıl önce huzur evi olarak yapılan ve çürümeye terk edilen binayı da yerinde inceleyen Karal, binayı tekrar aktif hale getirerek 500 kişilik bir yurt binası yapılmasına karar verdiklerini söyledi.

Karal inceleme sonrası yaptığı açıklamada,  binanın 5 yıl önce huzur evi olarak yapıldığını belirterek, ‘’Daha sonra bu karardan vazgeçildi. Bir milli servet çürümeye terk edildi. Böyle güzel bir binanın Rize’ye kazandırılması için arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Rize’de en çok ihtiyaç duyulan yurt binası olduğuna karar verdik. Üniversite de öğrenim gören öğrenci kardeşlerimizin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla burayı bir hayır kurumuna devredilmesine karar verdik. Maliye bakanlığımız tarafından onayını çıkarttık. Bundan sonra ilim yayma cemiyeti başkanı ve ekibi buraya sahip çıkacaklar. Burayı 500 kişilik bir yurt olarak planlıyoruz. Bir sene sonra hizmete açarak burayı öğrencilerimizin barınmasını için hazır hale getireceğiz. Rize’miz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rize’miz güzel bir esere kavuşmuş olacak’’diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.