Muharrem İnce: Başbakan için dua ediyorum

Muharrem İnce: Başbakan için dua ediyorum

CHP’li Muharrem İnce: Başbakan hasta yatağında, Bülent Arınç liderlik sevdasında.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ü sert bir dille eleştiren İnce, bu ikiliyi Erdoğan'ın hastalığı sonrası liderlik telaşına düşmekle suçladı.
"ARINÇ VE GÜL LİDERLİK SEVDASINDA"

CHP'li İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Arınç'ın "Başbakan'a biat etmedim" yönündeki sözlerini ona hiç yakıştıramadığını ifade eden İnce şunları söyledi: "Bülent Arınç liderlik sevdasında, Sayın Abdullah Gül liderlik sevdasında. Ameliyat olmuş hasta yatağında bir Başbakan... 'Buradan ben çıkar mıyım' deyip veto eden bir Cumhurbaşkanı, 'ben biat etmedim' diyen bir Bülent Arınç... Ayıp, yakışmıyor. Başbakanın hastalığından faydalanıp liderlik sevdasına düşmüşler, hiç yakışmıyor. Bunca yılık arkadaşlar."
"BAŞBAKAN İÇİN DUA EDİYORUM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığına kavuşması için dua ettiğini belirten Muharrem İnce:  "Partinin genel başkanı, bu ülkenin Başbakanı hasta yatağında, Bülent Arınç liderlik sevdasında. Çok şaşkınım. Ben anamuhalefet partisinin grup başkanvekili olarak Başbakanın sağlığına dua ediyorum. Konuşurken nezaket dahilinde konuşmaya çalışıyorum. Hasta insanı incitmemek istiyorum. Birkaç gündür konuşmalarımız biraz daha sakin, biraz daha alt perdeden konuşuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İnce'ye Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, PKK'nın üst düzey bir yöneticisinin yakalandığıyla ilgili beyanı da soruldu. İnce, "Sayın Arınç'ın bugünlerde devlet işleri ile söylediklerini bir kez daha teyit etmek lazım. Çünkü kişisel hırsları ile ilgileniyor bu ara, yanlış yapabilir. Umarım öyledir, ama teyide muhtaç bilgi diye düşünüyorum" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.