Mühendislik fakültesine 11 bölüm

Mühendislik fakültesine 11 bölüm

Yüksek Öğretim Kurulu, Rize Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 11 Bölümün açılmasına onay verdi.

10 bin öğrencisi, 500 Öğretim Elemanı ve 450 idari personeli ile bölgenin en önemli eğitim kurumu ve bacasız sanayisi haline gelen Rize Üniversitesi, Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın rektör olarak atanmasından sonra hızla büyümeye devam ediyor.
Yüksek Öğretim Kurulu, Rize Üniversitesi Rektörlüğünce talep edilen Mühendislik Fakültesi Bölümlerinden; Bilişim Sistemleri, Biyomühendislik, Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, Enerji Sistemleri, Endüstriye Tasarım, Gıda, Harita, İnşaat, Makine ve Şehir-Bölge Planlama Mühendisliği Bölümlerinin açılmasına onay verdi.
Mühendislik Fakültesinin Öğretim Üyesi ve bina ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanıp, kısa zamanda eğitim ve öğretime başlaması bekleniyor.
Rize Üniversitesinin mevcut durumu ve kısa, orta ve uzun vadeli projeleri, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a Rize Valiliğinde Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ tarafından sunulmuş ve takdir almıştı.
Rize Üniversitesine KPSS ataması ile 40 idari görevlinin (memur) atamasının yapılarak göreve başladığı, 56 akademik kadronun da ( öğretim görevlisi, okutman, uzman, araştırma görevlisi) ilanda olduğu ve kısa süre içerisinde göreve başlayacakları öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.