Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut cinayeti davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Cem Garipoğlu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Amca Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'un, “suçluyu kayırmak” suçundan 6 ay ila 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da “suç delillerini gizleme ve yok etmek” suçundan, 6 ay ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını öngördü.

Baba Nida Garipoğlu'nun, “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek suçuna iştirak etmek” suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatini talep eden savcı, sanığın TCK'nın 283. maddesinde düzenlenen “suçluyu kayırmak” suçundan da aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen “bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz” hükmü dikkate alınarak, ceza verilmesine yer olmadığını belirtti.

Başı kesilmiş haldeki cesedi 3 Mart 2009’da Etiler’deki bir çöp konteynerinde bulunan 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu aylar sonra polise teslim olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.