Muş'ta Kaçak Çay Operasyonu

Muş'ta Kaçak Çay Operasyonu

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda kaçak çay ve kaçak sigara ele geçirildi.

Muş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre kentin giriş ve çıkışlarında kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde M.A. isimli şahsın yönetiminde ve plakası açıklanmayan bir Tır da yapılan aramalarda piyasaya sürülerek halkın sağlığını tehdit edecek nitelikte piyasa değeri 367 bin TL olan 18 ton 390 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

Ekipler tarafından yapılan ikinci bir operasyonda ise H.S. idaresindeki bir araçta yapılan aramalarda ise 65 bin 650 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Her iki operasyonla ilgili araç sürücüleri M.A. ve H.S. ile H.Y. isimli şahsın gözaltına alındığını belirtildiği açıklamada; “şahıslarla ilgili ‘gümrük Kaçağı çay ticareti yapmak, Nakletmek ve Bulundurmak’, ile ‘Tütün mamulleri kaçakçılığı’ suçlarından adli işlem yapılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.