Namaz Vakitlerinin Yanlış Uygulandığı İddiası

Namaz Vakitlerinin Yanlış Uygulandığı İddiası

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize'de katıldığı programda, bir vatandaşın "namaz vakitlerinin yanlış olduğu, düzeltilmesi gerektiği" talebiyle karşılaştı.

İrşat Vakfı'nın daveti üzerine Rize'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize Belediyesi tarafından Zavendikli Mustafa Hoca'nın vefatının ikinci yıldönümü dolayısıyla düzenlene anma programına katıldı. Programda Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski Milletvekili Şevki Yılmaz, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve çok sayıda kişi katıldı.
Görmez, salona girdiği sırada Mustafa Sırtlı (80) isimli bir kişi kendisinin yanına geldi. Bastonunu yere vurup bağırmaya başlayan yaşlı adam, "Türkiye'ne namaz vakitlerinin yanlış olduğunu" savundu ve yanında getirdiği belgeleri Görmez'e teslim etti. Sırtlı, Türkiye'de akşam namazı ezanının 3, yatsı namazı ezanının ise 10 dakika erken okunduğunu iddia etti ve bunun düzeltilmesini talep etti. Sırtlı, yüksek sesle konuşmaya devam edince salondan çıkartıldı.
Anma programı, saygı duruşunda bulnulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda konuşan Sevki Yılmaz, Türkiye'nin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ülke sevgisi, vatan sevgisi, palavra ile olmuyor. Gerçekten ecdadımızın, 1071 Malazgirt ile bize teslim ettiği bu ülkenin her başarısında Hacıbektaşi Velilerin, Hacı Bayramı Velilerin, Mevlanaların, Said-i Nursilerin, Süleyman Hilmi Tunahanların ve daha nicelerinin çok büyük emeği vardır. Bu ülkede
barışa dünden daha çok ihtiyacımız var. Rabbimiz ile barışmaya ihtiyacımız var. 25 şehidimizin ve daha evvelki şehitlerimizin terör kurbanı olarak cenazelerinde ağlıyoruz. Bu gözyaşlarının bitmesini istiyorsak, tek bir yolumuz var. Kur'an nesli yetiştirmeye mecburuz. Boşuna kürek sallamayalım. Kuran kurslarından, imam hatiplerden ve cemaatin liselerinden insanları taşlayanlar çıkmamıştır" dedi.
Şevket Kazan ise, konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına değindi. Kazan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni bir anayasa çalışması yapılıyor. İnşallah bu çalışma hayırla neticelenir. İnşallah bu çalışma neticesinde hazırlanacak anayasa, bu milletin maddi ve manevi kalkınmasında çok büyük hizmetlere vesile olur" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, Zavendikli Mustafa Hoca gibi insanların Türk toplumu için çok önemli olduğunu kaydetti. Görmez, "Her bir alim, gerçekten bir alemdir. Her bir alim bizim medeniyetimizi, bizim medeniyetimizin gök kubbesini ayakta tutan birer direktir" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.