Nevzat Şakar'a silahlı saldırı

Nevzat Şakar'a silahlı saldırı

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın silahlı saldırı sonrası ayağından vurulması ile ilgili olarak Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, saat 02.15'te şehir merkezindeki Nemlioğlu Cemal Sokak'ta bulunan Trabzonspor Ziyabey Tesisleri yakınında uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralandı. Sağ ayak topuğundan vurulan Asbaşkan Şakar, tedavi altına alındığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaretçi akınına uğradı. Şakar'ı ilk ziyaret edenler arasında yer alan Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Asbaşkan Nevzat Şakar’ın durumunun iyi olduğunu söyledi. Özbak, silahlı yaralama olayının neden meydana geldiğini bilmediklerini ifade ederek, "Nevzat Şakar bana telefon ettiğinde saat 02.34'tü. Onun evi ile benim evim yakın. O bana telefon etmeden ben 3 el silah sesini duymuştum. Ben yattığım yerden duydum silah seslerini. Üç mermi sesi duydum ben. Sonra telefonum çaldığında arayan Asbaşkanımız Şakar'dı. Ben o an vurulduğunu anladım. O da bana, 'Abi vuruldum' dedi. Ben yetişene kadar Ziyabey Tesisleri'nde kalan birisi araca bindirip onu hastaneye getirdi. Şahısın kim olduğu belli değil. Emniyet bilse de bu konuda bize bir şey söylemiyorlar" diye konuştu.
Özbak, bu saldırının planlı olduğunu tahmin ettiklerini de ifade ederek, "Sadece bir kalın etine isabet etti. Diğer mermi ise sol ayağını sıyırdı. Neden olduğunu bilmiyoruz. Kendisi de bir şey bilmiyor, biz de bilmiyoruz. Karabük'te maç izledikten sonra Ankara uçağı ile döndüler. Ankara uçağı 11'e çeyrek kala Trabzon'a hareket edecekti. Ancak uçak 1.5 saat rötar yapmıştı. Vuran bunların hepsinin hesabını biliyordu. Uçak indikten sonra 02.00’ı geçerken evine girmek üzereydi. Vurulduktan hemen sonra benim aradı. 02.34 gibi beni aramıştı” şeklinde konuştu.
Asbaşkan Nevzat Şakar ile görüşmesini anlatan Özbak “Kulüp şoförü onu evine getirmiş. Merdivenlerin başında bırakmış. Eve yürürken önünde kimseyi görmemiş. O sırada silah seslerini duydum ama önce anlamadım. Evin önüne kadar yürüyünce ayağındaki sendelemeyi fark edince arkadan bir kişinin kaçtığını da fark ettiğini söyledi. Montunun kapşonunu kafasına çekerek kaçmış. Asbaşkan Şakar sırlarını en fazla benimle paylaşır. Bugüne kadar böyle bir şey bana anlatmamıştı. Siz ne biliyorsanız bizde onu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
  Olayın planlı gerçekleştirildiğini kaydeden Ali Özbak “Yanlışlıkla olmuş olamaz. Çünkü orada bir yere saklanarak kişi bu eylemi gerçekleştirdi. Ondan beklentisi olan birisi mi bunu yaptı, organizasyonu birisi mi yaptırdı, bilmiyorum. Buna ne bilgimiz ne de tecrübemiz yeter. Emniyet bunu ortaya çıkartacaktır. Saldırganın kim olduğuna dair herhangi bir bilgimiz yok. Bunun Karabükspor yenilgisi ile hiçbir ilişkisinin olamayacağını en azından düşünüyorum. Çünkü daha önce Trabzonspor kendi sahasında da 5 maçta bir puan aldı” dedi.
  Özbak, saldırganın eşgalini bölgedeki bir kasabın gördüğü yönünde iddialar olduğunu kaydederken, daha sonra olay yerine geçerek polis ekiplerine bilgi verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.