O Boğa 76 kilo verdi, hazır hale geldi

O Boğa 76 kilo verdi, hazır hale geldi

RİZE`nin Çamlıhemşin İlçesi`nde besicilik yapan İsmail Kesici, boğa güreşlerine 76 kilo fazlası nedeniyle katılamayacak olan &`;Karagöz” adlı 727 kiloluk boğasını spor yaptırarak 23 günde 76 kilo zayıflattı, güreşlere hazır hale getirdi.

İsmail Kesici, daha önce 4 kez birincilik 2 kez de ikincilik kazanan 727 kilo ağırlığındaki `Karagöz` adlı boğasını Ayder Yaylası’nda yapılacak ödüllü boğa güreşlerinde yeniden yarıştırmak istedi. Ancak güreşlere 651 kiloyu aşan boğaların alınmayacağını öğrendi. Kesici, bunun üzerine boğasına diyet programı uygulamaya ve spor yaptırmaya başladı. Sabah 05.00 sıralarında uyanıp yollara düşen Kesici, boğasını koşturarak ve yürüterek günde 24 kilometre mesafe yaptırdı. 23 günde boğasına 76 kilo verdiren ve 651 kilonun altına düşüren Kesici’nin kendisi de 10 ilo verdi.

EN FORMDA BOĞA KARAGÖZ

İsmail Kesici, yarın Ayder Yaylası Galer Düzünde yapılacak olan 19’uncu Ayder Kültür ve Sanat Festivali ve Ödüllü Boğa Güreşlerine katılmak üzere boğasını yaylaya çıkardı, arenaya indirdi. 23 gündür spor yaptırdığı boğasının 651 kilonun altına düştüğünü anlatan Kesici, “Hedefimize ulaştık, boğamız zayıfladı. Günde 22 kilometre koştuk, rampa çıktık, ağaç çekti, çamurlu yerlerde dolaştı. Güreşlere hazır hale geldi.İnşallah güreşlerde şampiyonluk hedefini yakalayacağız. Uanda en formda boğa Karagöz’dür” dedi.

Diğer boğa sahipleri de Karagöz adlı boğadan çekindiklerini belirterek kendi boğalarına güvendiklerini söylediler.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.