O terörist 7 yıl sonra yakalandı

O terörist 7 yıl sonra yakalandı

14 yıl dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra şehre geldi; keşif esnasında yakalandı

Eski Van Valisi Hikmet Tan'a 2004 yılında suikast düzenleyen PKK'nın üst düzey mensuplarından M.S.A., silahıyla yakalandı. M.S.A. sansasyonel eylem yapmak için keşif faaliyetlerinde bulunurken yardımcıları N.G ve S.G. da gözaltına alındı. Şahıslar üzerinde, çok sayıda silah, mermi ve bir miktarda para bulundu.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 Eylül 2011 günü İskele Caddesi üzerinde saat 19:00 sıralarında Van'dan kiralanan 27 FV 567 marka araçta 14 yıl PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra Van'a gelen Ç.A. sahte kimlikli M.S.A.'nın Çevik Kuvvet Müdürlüğü ile Askeri Lojmanların çevresinde keşif yaptığını belirledi.

Düzenlenen operasyonla M.S.A. ve ona yardım ve yataklık eden N.G. ve S.G. gözaltına alındı. Aynı gün Van'ın değişik mahallelerinde düzenlenen operasyonlarda PKK'nın dağ kadrosundan gelerek Van'da sansasyonel eylem hazırlığında olanİranuyruklu N.A., Suriye Uyruklu A.Ş. veTürkiyeuyruklu Ş.D. isimli teröristlerle bunlara yardım eden M.A.G., S.G., K.G., M.K., Ş.Ü., C.G. de gözaltına alındı.

VALİ KARALOĞLU: EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Van Valisi Münir Karaloğlu da basın toplantısı düzenleyerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Vali Karaloğlu, "Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz Van'da eylem hazırlığı içinde olanterörörgütü mensuplarını gözaltına aldılar. Çevik şube müdürlüğünün etrafında ve askeri lojmanların etrafında 27 plakalı kiralık bir araç içerisinde keşif yaparken bir tanesi yakalandı. Bu örgüt mensubu 14 yıl dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra şehre geliyor. Ve bu keşif esnasında gözaltına alınıyor. Bu daha önce 1998 yılındaki ordu evi önündeki askeri aracın bombalanması ve Van Valisi Hikmet Tan'ın bombalanmasına karıştığı gerekçesiyle hakkında 'aranıyor' kaydı bulunan bir örgüt mensubu. Aynı gün saat 21.30 civarında mahallelerde yapılan operasyonlarda yine ekipler tarafından, 2'si yabancı uyruklu 3 terör örgütü mensubu silah ve mühimmatlarıyla beraber ele geçirilmiştir. Bu örgüt mensuplarından bir tanesi Suriye bir tanesi de Türk uyruklu. Bu şahısların amacı ilimizde sansasyonel eylemlerde bulunmak amacıyla ile geliyorlar. Bunların tamamı dağ kadrosunda bir müddet kalmış eğitim almış. Bir eylem hazırlığı içerisindeyken ele geçiriliyorlar" dedi.

Annelere çağrıda bulunan ve çocuklarına sahip çıkmalarını isteyen Vali Karaloğlu, "Son dönemlerde şehirlerde sansasyonel eylem hazırlığında örgüt, dün yine Şemdinli de üzücü bir haber aldık. Aynı şekilde Van'da hazırlık içerisinde iken Van emniyet müdürlüğüterörle mücadeleşube müdürlüğü ve istihbarat şube müdürlüğü, çalışması sonucunda terör örgütü mensupları yakalanarak gözlem altına alınmıştır. Sorguları devam ediyor. Süreleri dolduğunda savcılığa çıkarılacaklar. Bu ele geçirilen 2 örgüt mensubunun biri 1990 biri 1991 doğumlu. Biri 20 biri 21 yaşında daha bunlar genç daha çocuk yaşta insanlar birileri bu çocukları kendi statüleri devam etsin diye oluşturdukları terör baronları terör ağalıkları devam etsin diye. Gençleri dağa sefalete ölüme gönderiyorlar. Kendileri de nasıl bir sefahat içerisinde yaşadıklarını son dönemlerde basına düşen görüntülerde hep beraber gördük" diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

"Biz burada sizin aracılığıyla anne ve babalara özellikle anneler çağırıda bulunuyoruz" diyen Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarına sahip çıksınlar. Biz gecemizi gündüzümüze katmış çocuklarını daha iyi yetiştirsin daha iyi insan olsun daha vatandaş olsun diye mücadele veriyoruz. Onlar da çocuklarına sahip çıksınlar sahip olsunlar bu terör baronlarının bu terör ağalarının sefahatleri devam etsin elde ettikleri statüleri devam etsin diye çocuklarını heder etsinler. Biz onların çocuklarına her türlü yardımı yapmaya onları en iyi şekilde eğitmeye ve iyi bir vatandaş bir insan olmalarını için mücadele etmeye hazırız. Onlarında bize destek olsunlar inşallah. Bu beladan bu toplum kurtulacak. Ama bu beladan kurtulmak için toplumun birlik ve beraberliğine dayanışmasına ihtiyacımız var. Özellikle annelerin ve babaların bizimle dayanışmasına ihtiyacımız var."

Gözaltına alınan PKKlıların iki tanesinin sahte hırsızlık ihbarı ile polise pusu kuranların olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Bunlardan birisi bizzat 155 arayıp ihbarı yapan kişi. İhbardan sonra bizim asayiş şubedeki arkadaşları pusuya düşüren ve silah kullanan şahıslar. İkisi de bu ekibin içinde olanlar. O saldırıda bizim polis memurumuzu yaralayanlar. Gözaltına alınan M. S. A. 14 yıldır dağ kadrosunda. Arkadaşların tespitine göre şahsın 'Doktor Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın örgüt içerisinde üst düzey birisi olduğunu tespit etmiş noktasında arkadaşlarımızın çalışması var" ifadesini kullandı.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

4 adet F1 savunma tipiRusyayapımı el bombası, 2 adet kaleşnikof marka fişek yatağı dolu vaziyette uzun namlulu silah, uzun namlulu silaha ait 4 ade şarjör, uzun namlulu silah şarjörleri içerisinde 118 adet fişek, şarjörlerden ayrı yerde kaleşnikof silaha ait 62 adet fişek. Bir adet Uzi marka silah, silaha adet dolu şarjör, şarjörler içerisinde 70 adet fişek, 1 adet glock marka silah, silaha ait 3 dolu şarjör, cep telefonları, terörist grubun haberleşmede kullandıkları ve eylem talimatları aldıkları değerlendirdikleri radyo. Sony marka cep radyosu içerisinde gizlenmiş vaziyette şifrelerin bulunduğu doküman, şahısların üst aramasında örgütsel faaliyetlerde kullanılmak üzere 5 bin 755 TL ve 1.500 Avro para.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.