ofta 29 ekim kutlamaları başladı

ofta 29 ekim kutlamaları başladı

of’ta cumhuriyet’le yaşıt yaşlılara anlamlı ziyaret

Trabzon’un Of ilçesinde 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 1923 doğumlu Cumhuriyet’le yaşıt 88 yaşındaki 56 dede ve nineye ziyaretler gerçekleştiriliyor.
Of Kaymakamı Tuncay Sonel başkanlığında, İlçe Müftüsü Mehmet Genç, Sağlık Grup Başkanı Doktor Barış Çağlar ve hemşireden oluşan ekip tarafından evlerinde ziyaret edilen cumhuriyet yaşıtları sağlık kontrollerinden geçirilerek armağanlar veriliyor ve varsa sorunlarına çare aranıyor. Amaçlarının devletimizin sıcaklığını ve şefkatini cumhuriyet yaşıtlarımıza göstermek olduğunu belirten Of kaymakamı Tuncay Sonel, “Onlar bizim başımızın tacı, nasıl ki yetim öksüze, sakat özürlüye gidiyorsak, yaşlılarımızı da gidip onların gönüllerini almalı, onlara hal hatır sormalı ve onlara her zaman sahip çıkmalıyız. Of’a il atandığımızda üç yıl önce 106 olan Cumhuriyet’le yaşıt dede ve ninelerimizin sayısı 56 düşmesi bizleri derinden üzmüştür. Ölenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.
Dumlusu köyünde Ayşe Çelenkoğlu’nun evine konuk olan Of Kaymakamı Tuncay Sonel’i karşısında gören Ayşe ninenin mutluluğu görülmeye değerdi. “Benim üç tane oğlum var, dördüncüsü Kaymakam evladım. Hepsi bir taraf ama bu evladımı çok seviyorum” diyerek, Kaymakam Sonel’in boynuna sarıldı ve kendisine dualar etti. Yazlık köyünde Salih dedenin evine gerçekleştirilen ziyarette ise bol bol sohbet edildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.