'Olmazsa Olmaz Yol'un Çöpçatanıyız

'Olmazsa Olmaz Yol'un Çöpçatanıyız

Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekmen, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Rize'de yaşanan afet konuşulsa da Ovit Yolu ziyarete damgasını vurdu.

Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekmen, "OVİT Projesi, yalnızca Erzurum ve Karadenizlilerin değil KUZEY’in GÜNEY’in kavuşmasıdır. Erzurum, bu kavuşmanın, beraberliğin, ekonomik ve sosyal birleşmenin 'ÇÖPÇATAN’ı  rolünü üstlenmiştir. Bu birleşme sayesinde hepimiz güçleneceğiz” dedi.

Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekmen, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin en önemli sebeplerinden birisinin 24 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen sel afeti nedeniyle Sayın Valimiz nezdinde Rize halkına Erzurum Karadenizliler Derneği üyeleri ve Erzurumlular adına geçmiş olsun ve afette ölen kardeşimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletmek olduğunu belirten Dernek Başkanı Süleyman Sekmen “Devletimiz güçlüdür, yöneticilerimiz güçlüdür, Rizeli hemşehrilerimizin bu afetten doğan yaralarını kısa sürede saracaktır, bizler her şeyimizle RİZELİ hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun kısa zaman önce Erzurum’da Derneği ziyaretinde “OVİT YOLU” projesinde yaptıklarını ve gelinen yeri ve yapılması gerekenlerden bahsettiğini, Hacımüftüoğlu’na Derneği ve Erzurumlular adına teşekkür ettiğini belirten Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekmen  sözlerini şöyle sürdürdü: Valim ve Rize elinden geleni yapmıştır, bizlerde sivil toplum örgütleri, Valimiz ve derneğimiz olarak çalışmalarımızı daha da arttıracağız. Bu proje yalnızca İspir ve Erzurum’un menfaatıdır diye düşünmemek lazım, bu proje bittiğinde Ülkemizin Kuzeyi ile Güneyinin kavuşması, ekonomik ve sosyal birleşmesi olacaktır. Bunu hızlandırmak için üzerimize düşen çalışmalar yapmaktayız. Hayırlı sonuca varmak en büyük arzumuzdur. Çöpçatanlık görevimizi başardığımızda herkes gibi yaşadığımız topraklarda daha büyük kalkınma canlılığı görülecektir.


Dernek Başkanının ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu, özellikle kısa adıyla “OVİT YOLU” olan RİZE-MARDİN SEVGİ OTOYOLU projesinde gelinen noktanın heyecanını yaşadığını ifade eden Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise şunları kaydetti: Şu an OVİT yolu, artık konuşulmaktan çıkıp yolun proje aşaması bitirilerek ihale aşamasına ulaştırılmıştır. Bu konuma gelinmesi hiç kolay olmamıştır, yol tamamen bitirildiğinde kuzeydeki Karadenizli hemşehrilerimizin Erzurum ve Mardine kadar uzanan güzergahtaki hemşehrilerine en kısa ve en rahat bir yolla kavuşması sağlanmış olacaktır. KUZEY ve GÜNEY birbirine kavuşacaktır, Ekonomik boyutuyla sosyal ve kültürel boyutlarıyla büyük atılımlar yaşanacaktır. Rize elinden geleni yapmıştır. İlk etabın diğer tarafı olan Erzurum’un da büyük gayreti olmaktadır. Özellikle Sivil Toplum Örgütleri çalışmalara hız kazandırmaktadırlar. Kuzey-Güney Otoyol güzergahının diğer tarafı olan 12 il’in Ticaret ve Sanayi Odaları ile İlimizde toplanıp bu projeye destek çalışmalarının ilkini İlimizde yaptık. Bölgelerimizdeki yaşayan her meslekten halkımızın desteğiyle önümüzdeki yıllarda sonuca kavuşacağına inancım tamdır. Bu ziyaret vesilesiyle emeği, katkısı olan herkese özellikle yapımında olmazsa olmazı olan desteklerinden dolayı Başbakanımıza, çalışmalarımızda büyük desteğini, takibini eksik etmeyen ve sürdürmekte olan Bakanımız Hayati yazıcı'ya, çalışmalarımızın içerisinde olan siyasi- idari her mevkideki yöneticilemize, Sivil Toplum Örgütlerinden sade vatandaşımıza kadar herkese teşekkür ediyorum.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.