"Oraya Büyük Abdestini Yapanlar Var"

"Oraya Büyük Abdestini Yapanlar Var"

Başbakan Erdoğan, kapatılan belde belediye başkanları toplantısında Gezi parkı eylemcilerine seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti belde belediye başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan ''Avrupa Parlamentosu'nun bizim hakkımızda alacağı kararı tanımıyorum'' diyerek Avrupa'ya sert sözler söyledi. Gezi Park'ı eylemcilerini de kızdıracak açıklamalar yaptı

"İLLEGAL ÖRGÜTLERLE ARANIZA PERDE ÇEKİN"

Konuşması sırasında Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara da değindi. Erdoğan dün gerçekleştirdiği Gezi toplantısıyla ilgili ''Biz bu ülkede sevimli olan hakikaten samimi olarak çevreci olarak genç kardeşlerim ki onları da kabul ettim. Kendileriyle görüştüm. Büyüklerini de kabul ettik. 11 kişiyle. Biz kendileriyle bunu dertleşirken. Açık açık söyledik. Bakın siz bu illegal örgütlerle aranıza bir defa perde çekmek zorundasınız.'' dedi.

"BENİM POLİSİMİ ELEŞTİREMEZSİNİZ"

Erdoğan'ın açıklamasında ''Siz diyorsunuz ki bizim onlarla ilişkimiz yok. Siz bunu ne kadar söylerseniz söyleyin, aynı yerdesiniz. Dolayısıyla benim polisimi de eleştiremezsiniz. Kurunun yanında yaş da böyle yanar. Yapmanız gereken ne? Akm adeta bir işgal altında mıydı? Asılan paçavraları da gördünüz değil mi? Bakanıma 24 saat içinde bu paçavralar oradan indirilecek. Taksim Anıtı'ndaki paçavralar oradan indirilecek. Tüm İstanbulluların ülkemin, ülkeme gelen insanların meydanıdır. Biz bu illegal örgütlerin cirit attığı bir yere bu meydanımızı getiremeyiz.'' diyerek eylemcilere mesaj yolladı.

"GEZİ PARKI'NA BÜYÜK ABDESTİNİ YAPIYORLAR"

Taksim Gezi'de yaşananlara ilişkin ayrıntılar veren Erdoğan ''Gezi Parkı'nı şu an sidik götürüyor. Affedersiniz büyük abdestini oraya yapanlar bile var. Herkesi kast etmiyorum. Orada anlaştıkları oteli kullananlar da var. Biz bunların hepsini tespit ettik. Polisimiz oralarda görevini yapacaktır. Sevgili kardeşlerim, bir Başbakan olarak söylüyorum, herkesin hukuk kurallarına uygun olarak hareket etme mecburiyeti var.'' dedi.

İşte Erdoğan'ın diğer açıklamaları

Akm temizlendi, anıt temizlendi. Görevlerini yapacaklar.
Hepsinde biber gazı kullanılır. Bu suydu, boyalı suydu, biber gazını yeri geldiğini güvenlik gücü kullanır, en tabi hukuki hakkıdır. 600 polisimiz yaralandı. Peki bunları niye konuşmuyorsunuz? Bunların sorgulanması lazım da yakıp yıkanların niye sorgulanmasını niye gündeme getirmiyorsunuz?

"EMRİNİZ OLUR!"

Gözaltına alınanlar bırakılsın. Emriniz olur hemen bırakacağız . Yargı üzerine düşen yapmasını bekliyorum. Yakıp yıkmak suçtur. 100 trilyonu aşkın zarar var. Kim ödeyecek bunu? Sizlerden toplanan vergilerle biz ödeyeceğiz.

"BİZİ FAZLA ÜZMEYİN"

Bunun adı özgürlük mücadelesi olamaz. Samimi çevreci kardeşlerime diyorum ki bizi daha fazla üzmeyin bizi o uç örgütlerle bizi baş başa bırakın ve biz o parkı sahiplerine teslim edelim. Oranın sahibi tüm İstanbul halkıdır.

"REFERANDUM DEĞİL, PLEBİSİT"
Ben dün akşam gelenlere dedim ki, 'Bu konuda bu kadar hassas mısınız?' Peki plebisit yapalım. Referandum sadece Anayasa değişikliğinde olur. Ama plebisit yapılabilir. Yani halka sorulabilir. Bir kısım arkadaşlar buna sevindi bir kısmı sıcak bakmadı. Ya buna evet diyeceksin, ya da uygulamamıza evet diyeceksiniz.''
70-80 AĞAÇ SÖKÜLECEK
Orada bulunan 600 ağaçtan 70-80 tanesi sökülecek. Topçu Kışlası da şehir müzesi olacak. Bundan İstanbul kazanacak, çevre kazanacak.
Seka Fabrikası'nı yıkacağız dediğimizde kim karşı çıktı? CHP karşı çıktı. Dedik ki biz burayı park yapacağız, çalışanları da mağdur etmeyeceğiz. Günlerce haftalarca eylem yaptılar. Şimdi orada dev bir park ve müze var. Şimdi kim daha dürüst? Oralar, yem yeşil alanlar tamamiyle halka arz edilmiş durumda. Bunu yapan AK Parti iktidarı, belediyesidir. Biz halkımızın hakkını gasp etmeye müsade etmeyiz. Bazı şeyleri bilin, Hilton'un yanındaki yeşil alan var. Hilton'un sahipleri, bu yeşil alanı kendilerine katmak istediler. Belediye başkanım beni haberdar etti. Sakın dedim, kesinlikle buna müsade etmeyeceksin. Şu an ki binasına ne yaparsa yapsın, o yeşil alana dokundurtmayız.
KILIÇDAROĞLU'NA AĞAÇ CEVABI
Ana muhalefet partisinin lideri çıkmış Kaç metrekareye ağaç dikilir diye hesap yapmış. Ben fidandan bahsediyorum...
Senin de çorak olan arazilerine dikeceğiz merak etme. Bunlara fidan nedir diye sorsan ağaç derler.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.