Ordu'da heyelan 2 can aldı

Ordu'da heyelan 2 can aldı

Heyelan sonucu bir ev yıkılırken, evde bulunan Nazım (65) ve Nezahat Kontaş (63) çifti göçük altında kaldı.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde meydana gelen heyelanda yıkılan evde göçük altında kalan çiftin, yine 21 yıl önce aynı yerde meydana gelen heyelandan kurtuldukları ve aynı yere ev yaptıkları ortaya çıktı.
Perşembe ilçesine bağlı Yeniköy köyünde dün gece başlayan ve bugün gün boyu süren sağanak yağış sonucu heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu bir ev yıkılırken, evde bulunan Nazım (65) ve Nezahat Kontaş (63) çifti göçük altında kaldı. Olayın ardından bölgeye gelen Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci ve Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Acil ve Afet İşleri Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin arama kurtarma faaliyetlerini yerinde takip etti. Yapılan ilk incelemeye göre, heyelanın meydana geldiği noktadan bitişine kadar olan bölümün 800 metre olduğu belirtildi.

Köy sakinlerinden Ersin Kontaş, aynı yerde 21 yıl önce bir heyelan daha meydana geldiğini belirterek, "1990 yılında yine böyle bir heyelan olmuştu ve Nazım- Nezahat Kontaş'ın evleri yine aynı yerdeydi. Heyelan evi yıktı ama Nazım amca ve Nezahat abla kurtuldular. Evlerini yine aynı yere yaptılar ama bugünkü heyelandan kurtulamadılar" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.