Oyuncaklarını satıp Somali'ye yardım ettiler

Oyuncaklarını satıp Somali'ye yardım ettiler

Oyuncaklarını satan 7 çocuk, biriktirdikleri 650 lirayı Somali'ye gönderdi.

Samsun'un Havza ilçesinde, Somali'de yaşanan insanlık dramına bir nebze olsun yardımcı olabilmek için oyuncaklarını ve komşulardan topladıkları el işlerini satarak biriktirdikleri paraları Samsun Valiliği'nin açtırdığı banka hesabına yatırdılar.
Çay Mahallesi'nde ikamet eden 9 yaşındaki Ebra Yılmaz ve 10 yaşındaki Gizem Demir, televizyondan izledikleri Somali'deki kıtlık görüntülerinden etkilenerek burada yaşanan olaylara kayıtsız kalmamak adına oyuncaklarını satmak amacı ile bir stant kurdular. Kurulan bu standa daha sonra mahalleli diğer çocukların da desteği ile 1 hafta süre içerisinde evlerden topladıkları el işleri, tespihler, kolyeler ve çeşitli malzemeleri satmaya başladılar. Somali'ye yardım amacıyla açtıkları standa topladıkları 650 lirayı Samsun Valiliği'nin yardım hesabına yatırdılar.
Çay Mahallesi Hacı Ahmet Sokak'ta ikamet eden çocuklardan ayağı kırık olan 9 yaşındaki Ebra Yılmaz, 10 yaşındaki Gizem Demir, 10 yaşındaki Fatma ve 8 yaşındaki Özgenur Çiftçi ile 7 yaşındaki Zehra, 8 yaşındaki Furkan ve 6 yaşındaki Talha Okçu kendi oyuncakları, topladıkları diğer eşyaların satışlarından topladıkları paraların bir an evvel ihtiyaç sahiplerine iletilmesini istediler.


Ayağı kırık olan 9 yaşındaki Ebra Yılmaz, evde istirahat etmesi gereken zamanda dahi standın başından ayrılmadan çalışmalar yardımcı oldu. Ebra Yılmaz, "Doktor bana istirahat etmemi söyledi. Fakat ben evde yatarken kendimi huzursuz hissediyorum. Yardım toplama çalışmalarına destek için burada bekliyor. Bizler tok ve huzurlu evlerimizde yaşamlarımızı sürdürürken Somali'deki yaşıtlarımızın çektiği yokluk ve kıtlığa duyarsız kalmamız mümkün değildi. Bizler de arkadaşlarım ile birlikte elimizden geleni yapmak için gayret gösterdik ve topladığımız yardımı oradaki kardeşlerimize göndermenin mutluluğunu yaşamaktayız" dedi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.