Papa Benedikt istifa edecek iddiası

Papa Benedikt istifa edecek iddiası

İtalyan haber ajansı ANSA, Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un istifa edeceğini duyurdu.

2005 yılında Katolik dünyasının 265. Papa'sı seçilen Papa 16'ncı Benedict'in istifa edeceği ileri sürüldü. İddianın kaynağı ise İtalyan Haber Ajansı ANSA. Habere göre Benedikt 28 Şubat'ta istifa edecek.

PAPA'DAN AÇIKLAMA VAR

Vatikan, Papa 16. Benedikt'in görevi bırakacağını doğruladı. İstifa ile ilgili konuşan Papa Benedikt, 'İlerleyen yaşım nedeniyle görevi devam ettirecek gücüm yok. Görevi bırakma kararımı kendi özgür irademle aldım' dedi.

Öte yandan Papalık makamı halefi seçilene kadar boş kalacak..

İSTİFA NE ANLAMA GELİYOR

 

Papa ve Vatikan'la ilgili kitaplarıyla bilinen Aytunç Altındal istifa haberini canlı yayında şöyle değerlendirdi: "Benedikt ismini alan Papa'lar geçiş dönemi Papa'sı olarak gösteriliyordu. Bu Vatikan'da uzun süre konuşuluyordu. Papa, tanrının ilahi parmağının değmesiyle seçildiği içindir ki PAPA iktidarı direk İsa'ya devretmesi lazım. Gerekçesi çok önemli. Eğer kendi isteğiyle çekilmediyse durum çok daha farklı noktalara gidebilir. 4 bin 550 küçük çocuk taciz davası var. Bu davaları örtmek için göreve getirildi. Ancak bu davalar artık sivil mahkemelerde görüşülmeye başlayacak ve çok büyük tazminat davaları başlayacak"

İSTİFA ÖNCESİ TWİTTER'DA ''GÜNAHKARIZ'' DEMİŞTİ

Papa 16. Benedikt, geçtiğimiz haftalarda sosyal paylaşım sitesi twitter'da bir hesap açmıştı. Papa Benedikt, 'Hepimiz günahkarız. Tanrının merhamet gücüne iman etmemiz gerekir. Ancak onun lütfu bizi dönüştürür ve bizi yeniler.' demişti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.