Pazar`da, Kivi Yetiştiriciliği Sertifika Programı Düzenlenecek

Pazar`da, Kivi Yetiştiriciliği Sertifika Programı Düzenlenecek

Pazar ilçesinde Kivi Yetiştiriciliği Sertifika Programı gerçekleştirilecek.

Rize Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Kivi Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi Sertifika Programı düzenleneceğini söyledi.

Kivi yetiştiriciliği ve budaması konularında bireylerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek eğitim programının, Pazar Meslek Yüksekokulu uygulama bahçesinde yapılacağını belirten Akbulut, programa katılmak isteyenlerin 9 Aralık Cuma gününe kadar başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Akbulut, isteyenlerin 150 lira karşılığında programa katılabileceklerini, eğitimin cuma ve cumartesi günleri verileceğini ve toplamda 4 hafta süreceğini anlatarak, "Katılımcılara kivi bitkisinin genel özellikleri, dünyada ve ülkemizde üretim durumu hakkında bilgi verilecek. Ayrıca fidan üretimi ve bahçe tesisi, kivilerde çoğaltım teknikleri, gübreleme, ilaçlama, sulama, budama teknikleri ile hasat, depolama ve ambalajlayıp pazarlama konularında da eğitim sunulacak" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.