PKK'nın sözde Van sorumlusu öldürüldü

PKK'nın sözde Van sorumlusu öldürüldü

PKK'nın sözde Van sorumlusu Mehmet Guyi kod adlı teröristin geçen ay yapılan bir operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı.

Emniyet'in verdiği istihbaratın ardından Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda öldürülen teröristler arasında örgütün üst düzey yetkililerinin de bulunduğu öğrenildi.

SÖZDE VAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Daha önceki operasyonlarda sözde Hakkari ve Tunceli sorumlularını kaybeden terör örgütünde, şimdi de sözde Van sorumlusunun etkisiz hale getirildiği haberinin alınması büyük moral bozukluğuna sebep oldu. Gelişmenin ardından terör örgütünde ağızları bıçak açmıyor.

PKK 'nın sözde Hakkari sorumlusu Alişer Koçgiri kod isimli Halis Yücel ile sözde Tunceli sorumlusu Aziz Dersim kod isimli Mehmet Güneş, geçtiğimiz sene içerisinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirilmişlerdi.

SIR GİBİ SAKLIYORLAR

Terör örgütünün, Mehmet Guyi kod adlı sözde Van sorumlusunun öldürülmesini "Örgüt içerisinde çözülmelere sebep olur" endişesiyle sır gibi saklandığı bildiriliyor. Örgütün, sözde Van sorumlusunun akıbetiyle ilgili bilgiyi ses getirici bir eylemin ardından açıklamayı planladığı öğrenildi. Böylelikle terör örgütü, örgüt tabanında sözde ‘eyalet' sorumlusunun ölümünün doğuracağı etkiyi ve moral bozukluğunu azaltmayı planlıyordu.

Öldürülen sözde Van sorumlusunun 1987 yılından bu yana PKK içerisinde faaliyet gösterdiği kaydedildi. Daha önce de PKK'nın silahlı kanadı olan HPG'nin askeri konseyinde faaliyet gösteren teröristin, Kandil bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği de öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.