Posbıyık’tan Hamsi Açıklaması

Posbıyık’tan Hamsi Açıklaması

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Hamsi Festivali öncesinde belediye meclis üyeleri ile hamsi ayıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, en lezzetli hamsinin Karadeniz Ereğli’de yendiğini, hamsinin yaşlısını ve yağlısını ise Rize ve Trabzon’un yediğini söyledi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 Kasım 2012 Pazar günü düzenlenecek Hamsi Festivali öncesinde eşi Neriman Posbıyık, bayanlar ve belediye meclis üyeleri ile birlikte hamsi ayıkladı. Rizeliler ve Trabzonluları kızdıracak açıklamalarda bulunan Posbıyık, “Ereğli'ye gelen hamsi gençtir, tazedir, lezzetlidir. Sonra Ereğli'den yola çıkar Sinop, Samsun, Rize, Trabzon'a giderken yaşlanır, yağlanır ve lezzeti kalmaz. Rizeliler ve Trabzonlular hamsi yediklerini zannederler. Bu laflarımı duyan Trabzonlular, balıkçı kooperatifleri telefon ediyorlar, 'Posbıyık sen ne diyorsun, biz hamsinin leşini mi yiyoruz' diye sitemde bulunuyorlar. Onlar hamsilerine sahip çıkamadılar. Hamsi rekorunu Karadeniz Ereğli’de biz kırdık, hamsiye biz sahip çıktık” dedi.

Hamsi Festivali için 100 noktada 20 ton hamsinin ayıklanma işleminin sürdüğünü belirten Posbıyık, şöyle konuştu:
“Şuanda Karadeniz Ereğli mezbahasında gönüllü 50 kişi hamsi ayıklıyor. Aynı zamanda ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına hamsi dağıtımı yapıldı. Yaklaşık 20 ton hamsi şuan Ereğli'de 100 noktada ayıklaması yapılıyor. Protokolün ve öğretmenlerimizin hamsilerini biz ayıklıyoruz, biliyorsunuz bugün Öğretmenler Günü. Öğretmenlere hiçbir şey vermiyorlar. Karadeniz Ereğli'de bulunan öğretmenevine çok güzel şeyler yapmak istedik. 600 bin TL para çıkartalım dedik, inatlaştılar kendileri yaptılar. 3 sandalye, 2 masa koymuşlar öğretmenevi bu dediler. Maalesef öğretmenlerimiz nutukların dışında ortada kaldılar. Hamsi Karadeniz Ereğli'de en lezzetli bulunur. İstanbul Boğazı’ndan girer, Ereğli'ye gelir. Ereğlililere merhaba der, bir ay boyunca biz bu hamsileri afiyetle yeriz. Ereğli'ye gelen hamsi gençtir, tazedir, lezzetlidir. Sonra Ereğli'den yola çıkar Sinop, Samsun, Rize, Trabzon'a giderken yaşlanır, yağlanır ve lezzeti kalmaz. Rizeliler ve Trabzonlular hamsi yediklerini zannederler. Bu laflarımı duyan Trabzonlular, balıkçı kooperatifleri telefon ediyorlar, 'Posbıyık sen ne diyorsun, biz hamsinin leşini mi yiyoruz' diye sitemde bulunuyorlar. Onlar hamsilerine sahip çıkamadılar. Hamsi rekorunu Karadeniz Ereğli'de biz kırdık, hamsiye biz sahip çıktık.”



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.