Prof.Dr. Arif Yılmaz Perspektif'e konuk oldu

Prof.Dr. Arif Yılmaz Perspektif'e konuk oldu

Gündeme ilişkin önemli konuların masaya yatırıldığı Perspektif programının bu hafta ki konuğu Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz oldu.

Çay Tv genel yayın yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sunduğu programda Rektör Yılmaz, Rize Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne geldiği süreci ve Üniversitenin eğitim ve bilim ışığında daha da gelişmesi için hazırlanan projeleri anlattı. Programın ilk bölümünde Rize’nin doğal ve kültürel zenginliklerini yansıtan ve Üniversitenin tanıtımını içeren filmin gösterimi sunuldu.
Rize üniversitesinin kısa zamanda sayılı Üniversiteler arasında yer almasının nedenlerini iki başlık altında toplayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ,  üniversitenin kurulduğu 2006 yılından bu yana ciddi anlamda mesafe kaydettiğini ayrıca bundan önce KTÜ’ ye bağlı birimlerin var olmasının da bu olumlu tabloya ciddi katkı sağladığını belirtti. Göreve geldiği günden bu yana mevcut yönetim kadrosuyla çalışmaları bir sistem dahilinde hayata geçirdiklerinin altını çizen Arif YILMAZ,  gerek bazı fakültelerin içinde bulunduğu olumsuz fiziki şartlar gerekse yetersiz akademik kadrodan doğan sıkıntıları düzenli bir şekilde ortadan kaldırdıklarını hatırlattı. Akademik yapılanma ve Üniversitenin içinde bulunduğu hizmet sektörü konularına da değinen Arif YILMAZ, özellikle sağlık alanında önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Üniversite olarak yapılan Sosyal, Kültürel ve Akademik çalışmaların da slayt eşliğinde anlatıldığı programda Prof. Dr. Arif YILMAZ, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN‘ ın Üniversiteyi ziyareti sırasında gerçekleşen isim değişikliğiyle ilgili sohbeti paylaştı.
Arif Yılmaz, program sonunda izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Gerek Rize geneli gerekse ilimiz dışından mesaj yoluyla yöneltilen sorulara büyük bir dikkat ve titizlikle cevap veren Rektör Yılmaz, merak edilen birçok konuya da açıklık getirdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.