Psikiyatri Doktordan İlginç İddia…

Psikiyatri Doktordan İlginç İddia…

Rize Tabipler Odası Başkanı Psikiyatri Doktor Zelkif Akgül: "Türkiye'de Televizyon Aracılığı İle İnsanların Bilinçaltı Kontrol Ediliyor"

Rize Tabipler Odası Başkanı Psikiyatri Doktor Zelkif Akgül, Türkiye’de televizyon aracılığı ile insanların bilinç altılarının kontrol edildiğini söyledi.

  Psikiyatri Doktor Zelkif Akgül, televizyon kanalları aracılığı ile ritmik görsel ve ses titreşimleri ile insanların hipnoz edildiğini belirtti. Akgül bu metotla insanların siyasi ve ticari olarak yönlendirildiklerini de vurguladı. Akgül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ekran üzerinden ritmik görseller ve ses titreşimleri ile sağlanan bir uyum sayesinde kişilerin bilinçleri ve duyguları kontrol altına alınıyor. Bu bir tür hipnozdur. Bunu sağlayabilmek için ise insanların yatkın olduğu ve duygusal hassasiyet duyduğu objeler seçiliyor.”dedi.

   CIA BU SİSTEMİ KULLANIYOR

   Akgül, özellikle Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) bu sistemi kullandığının bilindiği belirterek, “Bu sayede toplumlarında bilinç altı kontrol altına alınabiliyor. İnsanlar karar verme noktasında farkına varmadan yönlendirilebiliyor. Türkiye’de ve Dünyanın bir çok yerinde bu sistemle toplumlar ticari ve siyasi olarak yönetiliyor” dedi.

         Ekran üzerinden hipnozun özellikle reklam sektöründe kullanıldığına dikkat çeken Akgül, “Bu yöntem ile özellikle gıda ürünlerinde, hiç ihtiyacımız olmayan ve reklam filmini izleyene kadar almayı düşünmediğimiz bir maddeyi, markete girdiğimizde farkında olmadan alabiliyoruz.  Sadece ticari olarak değil siyasi olarak da bu sistem kullanılmaktadır. Ritmik görsel ve ses titreşimleri ile sürekli benzer formatta tekrarlanan haberler belli bir süre sonra, kişinin konuyu yorumlamadan peşinen kabullenmesini sağlamaktadır. Sürekli aynı görsel ritim ve ses titreşimleri ile tekrarlanan haberler kişinin verilmek istenen bilgiye inanmasına neden oluyor. Böylece toplumun duyarlılık alanları, tepkisizliği ve inançları tayin ediliyor” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.