Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize Üniversitesi'nin adını "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" olarak değiştiren yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunun merakla beklediği üç önemli yasayı onayladı ve Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Kanun Rize Üniversitesi'nin adını "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi", Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin adını "Abdullah Gül Üniversitesi", Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin adını "Bülent Ecevit Üniversitesi", Konya Üniversitesinin adını da "Necmettin Erbakan Üniversitesi" şeklinde değiştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, memura toplu sözleşmenin yolunu açan yasayı ve Denetimli serbestlik yasasını onayladı.

 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen ve zorunlu eğitim süresini kademeli biçimde 12 yıla çıkaran kanun ile 15 bin mahkuma "denetimli serbestlik" uyarınca salıverilme imkanı getiren kanunu onayladı ve Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile "Adli Sicil Kanunu ile Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u da onayladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.