Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Panel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Panel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 2012-2013 akademik yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen panelde insanlar arasındaki farklılıklar konuşuldu.

İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan’ın sunuculuğunu üstlendiği panelde konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, günümüzde yaşanan sorunların küresel hale geldiğini belirtti. Gündüz, özellikle Avrupa’da “İslamafobi”nin son zamanlarda tırmandığını belirterek, "Müslümanlara ve son olarak da İslamiyet’e hakaretler içeren film örneğinde görüldüğü gibi İslam dininin kutsal değerlerine karşı çeşitli saldırılar, karalama kampanyaları gündeme geldi. Günümüzde yaşanan sorunlar artık küresel hale geldi. Dünyanın hiçbir yerinde özel bir mesele yok. Farkındalık bilinci; karşıdakini tanımlama ve kategorize etme değil, tanıma ve anlama gayreti, ortak aklın üretimine yönelik medeniyet inşasıdır. Bu anlayış dolayısıyla tarih boyunca Müslümanlar, İspanya’da ve Balkan ülkelerindeki örneklerde görüldüğü gibi farklılıkları zenginlik olarak görmüşler ve onları yok etmek için fiili mücadele etmemişlerdir” dedi.

Programa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.