Recep tayyip erdoğan üniversitesine 3323 yeni öğrenci

Recep tayyip erdoğan üniversitesine 3323 yeni öğrenci

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için 3.323 öğrenci kayıt yaptırdı

Sunduğu kaliteli eğitim, yaptığı bilimsel çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle kısa zaman içerisinde Türkiye’nin en seçkin üniversiteleri arasına girmeyi başaran üniversitede yeni eğitim-öğretim döneminin heyecanı yaşanıyor.

Kurulduğu 2006 yılından bu yana hızlı bir büyüme ve yapılaşma gösteren üniversite, bir yandan başarıyla mezun olan öğrencilerinin gururunu yaşarken, bir yandan da bu eğitim sezonunda tercihini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden yana kullanan öğrencilerini karşılamanın mutluluğunu yaşıyor. Üniversite, her yeni yılda artan öğrenci sayısıyla gücüne daha fazla güç katıyor. Bu verinin somut örneği ise kayıt işlemi sırasında ortaya çıktı.

ri.jpg

Yükseköğretim programlarına yerleştirilen tüm adayların öğrenci kayıt işlemleri 07 Eylül 2012 tarihine kadar devam etti. Zorlu bir sınav maratonu sonrası tercih ettikleri bölümlerden birine yerleştirilen öğrenciler ilk günden itibaren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kampüs alanı içerisinde bulunan, kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği Fen-Edebiyat Fakültesi binası önünde yoğunluk oluşturdu.

10.286 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede, yeni dönem için 3323 kişinin kayıt işlemi gerçekleştirildi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılındaki öğrenci sayısı toplamda 13609’a ulaştı. Ek kontenjanla bu sayının daha da artacağı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde yetkililer, kayıt işlemleri süresince herhangi bir aksama yaşanmaması için büyük çaba sarf etti. Yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerin heyecan ve mutluluğuna onlarla birlikte gelen velileri de ortak oldu. Kayıt için sırasını bekleyenler arasında memleketinde eğitim görme şansı yakalayanlar da vardı. Öğrencilere en büyük moral, alana gelerek kendilerine destek veren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ’dan oldu.

arif-yilmaz.20120910105626.jpg

Bu arada alanda yurt olanaklarının öğrencilere tanıtıldığı stantlar açıldı. Öğrencilerin barınma olanaklarından yararlanması amacıyla Rize Kredi Yurtlar Kurumuna ait danışma masası ile özel yurtlara ait tanıtım masaları kuruldu. Buna göre, Kredi Yurtlar Kurumuna ait Rize Merkezde 2, Fındıklı’da 1, Çayeli’de 1, Pazar’da 1 yurt binası bulunuyor. Özel yurtlar ise öğrenciler için bir diğer imkân. Yurt yetkilileri, hazırladıkları broşürleri veli ve öğrencilere dağıtırken, yurtların fiziki şartları hakkında da bilgi verdi. Rize Emniyet Müdürlüğü ise, broşürleri ile gençleri yasa dışı ideolojik herhangi bir yapılanma içerisinde yer almamaları konusunda bilgilendirdi.

1.20120910105726.jpg


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.