Rıfat Tatlıtürk'ün ölüm nedeni belirlendi

Rıfat Tatlıtürk'ün ölüm nedeni belirlendi

Rize’de 2008 yılında Güreş Eğitim Merkezi’nde bulunduğu sırada rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk’ün kafasından aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiği kesinlik kazandı.

Rize'de 2 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda Rize'nin İyidere ilçesinde bulunan Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda yatılı kalan Rıfat Tatlıtürk (14) rahatsızlandıktan 13 saat sonra okul idarecileri tarafından Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü. Burada yapılan müdahalenin ardından grip tanısı ile okula geri gönderilmiş, olay gecesi ağırlaşmıştı. Bunun üzerine Tatlıtürk Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Burada Tatlıtürk’ün beyin kanaması geçirdiği anlaşılmış ama yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Rıfat Tatlıtürk’ün babası Halim Tatlıtürk oğlunun ölümünde ihmal bulunduğu gerekçesiyle okul ve doktorlar hakkında Rize Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı. Dava sürerken, Tatlıtürk’ün ölümünden önce darp edildiği iddiaları üzerine 24 Eylül 2010 tarihinde mezarı açılarak kafatası alınıp, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yedi ay sonra 18 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Adli Tıp Kurumu iddia ile ilgili incelemelerini tamamlayarak 2011 yılı 1473 karar numarası ile “kişinin ölümünün künt kafa travmasına bağlı epidural kanama ve gelişen komplikasyonlardan ileri geldiği oy birliği ile mütalaa olunur” hükmüne karar verildi. Rapor ile Tatlıtürk’ün başına aldığı bir darbe sonucu geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğü kesinlik kazandı.
Rapor doğrultusunda Tatlıtürk’e yapılan ilk müdahalede ihmaller olduğu iddiaları güçlenirken, önümüzdeki günlerde davanın cinayet davasına dönüşmesi bekleniyor.
Konuyla ilgili olarak Baba Halim Tatlıtürk, Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu. Tatlıtürk yaptığı açıklamada, “Ben 2008 yılından beri oğlumun ölümünde imhalı bulunanların, eğer varsa oğlumun ölümüne neden olanların bulunması için hukuk mücadelesi veriyorum. Karşıma çıkan tüm engelleme ve zorluklara rağmen mücadelemi sürdüreceğim. Yetkililer darp sonucu beyin kanaması iddialarını reddediyordu. Adli Tıp Turumu oğlumun başına aldığı bir darbe sonucu beyin kanaması geçirdiğini kesinleştirdi. Şimdi ne diyecekler. Benim tek isteğim oğlumun katillerinin yargı önünde hesap vermesidir” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.