RİSİAD ve ARSİAD KASİF Başkanlar Kurulu’na Katıldı

RİSİAD ve ARSİAD KASİF Başkanlar Kurulu’na Katıldı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanlar Kurulu’nun Ordu'daki toplantısına Rize'den RİSİAD ve ARSİAD katıldı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanlar Kurulu’nun Ünye’de yapılan toplantısına Rize’den, Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) yönetim kurulu üyesi Hakan Mercan ve Mehmet Topaloğlu ile Ardeşen Sanayici ve İş Adamları Derneği (ARSİAD) Başkanı Yaşar Meral katıldı.

RİSİAD adına toplantıya katılan Hakan Mercan bir değerlendirme yaparken, toplantıda yeni anayasa çalışmalarının değerlendirildiğini kaydetti.

Mercan “yeni anayasa milletin anayasası olması gerekir. Toplumun her kesimini kapsayan, her bir maddesiyle millet kokan bir anayasa yapılması gerekir. Anayasa, toplumsal kesimleri birleştiren, uzlaştıran, toplumu bir arada tutan bir harçtır. Bunun için Türkiye’yi çok daha ileri demokrasi düzeyine taşıyabilecek, dünyadaki trentleri de karşılayabilecek bir anayasa beklentisi içindeyiz. Girişimci için kambur olan engellerin ortadan kaldırıldığı bir anayasa beklentisi içerisindeyiz” dedi.

RİSİAD yönetim kurulu üyesi Hakan Mercan toplantıda KASİF’in üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) faaliyetlerinin de değerlendirildiğini bildirdi. Mercan “Konfederasyonumuz TUSKON biz iş dünyası için büyük bir referans ve büyük bir fırsattır. Üyelerimize yönelik çok önemli programlar yapmaktadır. 24-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2011 programı İstanbul’da düzenleniyor. TUSKON bu yıl Dünya Ticaret Köprüsü'nü Gıda-Tarım/Hayvancılık, Kozmetik, Ambalaj, Hızlı Tüketim Mamulleri ve Küçük Ev Aletleri sektörlerinde kuruyor. Zirveye 135 ülkeden 750 firma katılacak olup bu programa Türkiye'den katılım bin kişi ile sınırlı tutulacak. Zirveye, 135 ülkeden gıda, tarım, hayvancılı, hızlı tüketim mamulleri alanında ve bu alanlarda kullanılan makine ve ekipmanların ticaretinde faaliyet gösteren ithalatçılar, re-eksport firmaları, dağıtımcılar, toptancılar, catering firmaları, market zincirleri gibi 750 firma katılacak” dedi.

RİSİAD yönetim kurulu üyesi Mercan Ünye, Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) Başkanı Musa Tapçı’ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.