RİSİAD ve KOSGEB’den 74 girişimciye sertifika

RİSİAD ve KOSGEB’den 74 girişimciye sertifika

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD), KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri verildi.


Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda (RTSO) düzenlenen sertifika törenine RiSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, Türk Telekom İl Müdürü Rüstem Koçal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa ve kursiyerler katıldılar.

 

 

Sertifika töreninde konuşan RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Türkiye’de ve Dünyada olduğu gibi Rize’nin de en önemli problemlerinin başında işsizlik ve ekonomik durgunluğun geldiğini söyleyerek, “Bu sorunu çözecek olanlar yeni istihdam alanları oluşturacak olan girişimcilerimizdir” dedi.

 

KOSGEB, İGEME, İŞKUR gibi ülkemizde KOBİ’lere destek sağlayan kuruluşların olduğunu hatırlatan ve özellikle KOSGEB’in KOBİ’lere girişimcilik ruhu aşıladığını belirten Külünkoğlu, “Bizler girişimciler olarak bu desteklerden ve imkanlardan en iyi şekilde istifade ederek Türkiye ekonomisini devler ligine çıkarmalıyız. Üretim, satış, pazarlama gibi alanlarda en iyisini yaparak, başta ilimiz Rize olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlamalıyız” dedi.

 

 

“Hayat boyu iş” diye bir kavramın kalmadığını ve “Hayat boyu eğitim” kavramının olduğunu belirten Külünkoğlu sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere tavsiyelerde bulunarak, “Kurs sürecinde kazanmış olduğunuz bilgilerle yetinmeyin. Kendinizi devamlı olarak yenileyin. Dönem başkasından iş bekleme dönemi değil, kendi iş imkanını kendinin oluşturma dönemidir. İş dünyasında başarıya taşıyan bir diğer faktör sabırdır. Sabır ve sebat çalışma hayatında büyük önem taşır” şeklinde konuşarak kursiyerlere başarılar diledi.

 

 

Programda konuşan KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, 2010 yılında kurulduklarını hatırlatarak 2011 ve 2012 yılının adeta bir girişimcilik yılı olduğunu vurgulayarak, “2 yılda ilimizde 500 girişimci kurslarımıza katıldı ve 50 girişimcimiz kendi işini kurdu. Son 6 ay itibariyle ise 48 girişimcimiz daha kendi işinin sahibi oldu. Rize bu anlamda diğer illere göre daha başarılı bir durumda. Bundan sonraki hedefimiz yenilikçi girişimcilere fırsat vermektir. Kursiyerlerimize iş hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Programda son olarak konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa ise herkese kendi projelerini yazmalarını tavsiye ederek, “Kendi projenizi mutlaka kendiniz yazın, proje danışmanları adı altındaki çantacılara kendinizi kaptırmayın” dedi.

 

Program sonunda, eğitim seminerine katılan 90 kişiden sertifika almaya hak kazanan 74 kursiyere sertifikaları takdim edildi. RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, eğitim semineri katkılarından dolayı KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa’ya plaket takdim etti.

 

 

Törende sertifika alan kursiyerler; Engin Tevetoğlu, Aslınur Paliç, Gözde Karamehmetoğlu, Abdulkadir Usta, Erdi Saruhan, Arif Çemberci, Mehmet Çemberci, Adem Kaya, Sevinç Karakan, Ali Karaca, Dursun Yıldız, Temur Küçükvar, Hüsnü Sefa Selek, Sinan Altuntaş, Büşra Akdemir, Aziz Allahverdi, İbrahim Mavi, Emin Ali Yıldız, Abdulkadir Aslan, Fatih Öksüz, İrem Kinal, Murat Kansız, Barış Memişoğlu, Ali Avcı, Ertuğrul Turna, Hasan Yazıcı, Orhan Küçükmustafa, Nurdan Boşnak, Elmas Çomoğlu, Ahmet Gürdal, Dergin Satır, Hasan Şişmanlar, Dursun Görmüş

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.