Rize 1. Amatör Kümede Sezon Açılışı Yapıldı

Rize 1. Amatör Kümede Sezon Açılışı Yapıldı

Rize 1. Amatör Kümede 2012-2013 Futbol Sezonu, Rize Valisi Nurullah Çakır'ın da katıldığı törenle açıldı.

 Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Birinci Amatör Küme Futbol Liginin açılış maçı olan İl Özel İdare Spor – Çaykur Spor futbol müsabakası öncesi düzenlenen, sezon açılış törenine katıldı.

 
Törene Rize Valisi Nurullah Çakır’ın yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Kenan Yücel de katıldı.
 
Vali Çakır törende yaptığı konuşmada; “Binlerce gencimizin sporun içinde olmasını önemsiyorum. Bu gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek ve diğer geçlerimizi de spor’a kazandırabilmek için altyapıların güçlendirilmesi gerek. Devletimizin, imkanlar ölçüsünde spora ve sporcuya sunduğu hizmetler sayesinde altyapı ve üst yapı konusunda oldukça büyük aşamalar kaydedildi. Bizlerde bu anlamda Rize’deki 34 amatör spor kulübümüze, İl Özel İdaresi olarak imkanlar dahilinde, profesyonel sponsorlar kadar olmasa da mütevazi bir katkı sağlamak adına  bir milyonluk birer çek veriyoruz. Rize, Yeni Şehir Stadı ile 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Ülkemizde düzenlenecek olan FIFA U20 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak olan yedi ilden biri. Bu kadar kıymetli bir organizasyona ev sahipliği yapmamız bizim için bir onurdur. Ben inanıyorum ki, bu turnuva sayesinde Rize, altyapısıyla, üstyapısıyla ve seyircisiyle bütün Dünyaya centilmenliğini gösterecektir” dedi.

 
Bütün kulüp yöneticilerinin ve sporcuların, yaklaşan Kurban Bayramı ve akabindeki Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Çakır, yeni sezonun bütün kulüpler adına fair play ruhu içerisinde ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
 
Programın son bölümünde, İl Özel İdaresince, 34 amatör futbol kulübüne destek amacıyla düzenlenen birer milyonluk çekler ile her günümüzün bayram ve spor tadında geçmesi adına hazırlanan çikolatalar kulüp yöneticilerine dağıtıldı.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.