Rize Ak Parti Siyaset Akademisi

Rize Ak Parti Siyaset Akademisi

Siyasetin nabzı Rize Ak Parti Siyaset Akademisi'nde atmaya devam ediyor.

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve yoğun katılımcı sayısına ulaşan Rize Siyaset Akademisi'nde 5. Hafta dersleri tamamlandı.

Siyaset Akademisi'nin 5. haftasında ilk ders Doç. Dr. Bekir Berat Özipek'in "Temel Siyasi Kavramlar" konulu anlatımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi Küçük Salonda başladı. Anlatımını slayt ile destekleyen Özipek, siyasetin kuramsal yapısı açısından katılımcıları aydınlatacak bir eğitim verdi. Katılımcılardan da sorular alan Özipek, yaklaşık 2,5 saat süren bir anlatım gerçekleştirdi.


Her hafta olduğu gibi bu hafta da derse katılan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, eğitimin sonunda Doç. Dr. B. Berat Özipek'e teşekkür ederek Rize'yi simgelemesi dolayısıyla çay hediye etti.



Akademinin ikinci dersini "Siyasal Etik" başlıklı eğitimi Sakarya Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut sundu.

Etik ve Ahlak kavramları üzerinde duran ve manasal ayrımının yapılabilmesini sağlayan tarihsel örnekler içeren bir anlatım gerçekleştiren Aykut, anlatımının son bölümünde katılımcılardan sorular alarak konuya dair anlaşılmayan noktaların net bir şekilde aydınlanmasını sağladı.


Verilen değerli bilgileri not alan katılımcıların ders konusunda hassasiyeti dikkat çekerken yönetim tarafından organizasyonun başarısı için yapılan eğitim anketi gözlerden kaçmadı.

Siyaset Akademisi'nde son haftalara doğru gidilirken katılımcıların giderek daha da aydınlandıklarını ve eğitimlerin yalnızca siyaset açısından değil toplumsal yaşam yönünden de birçok kazanım sağladığını vurgulayan Siyaset Akademisi Rize İl Koordinatörü Erdal Genç  "Verilen eğitimlerin yansımalarını birebir konuşmalarda ve özellikle de çalışmalarda net olarak görebiliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.