Rize AMYO'nun Temeli Atıldı

Rize AMYO'nun Temeli Atıldı

Rize'nin Muradiye Beldesi'nde Adalet Meslek Yüksek Okulu veya herhangi bir Yüksek Okula dönüştürülebilecek Çok Amaçlı Lise'nin temel atma töreni gerçekleşti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Merkeze bağlı Muradiye beldesindeki ilerleyen yıllarda Adalet Meslek Yüksek Okulu veya herhangi bir Yüksek Okula  dönüştürülebilecek Çok Amaçlı Lise'nin temel atma törenine katıldı.

Muradiye Beldesindeki temel atma törenine Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın yanı sıra Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, Belde Başkanı Selim Güneşli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar ve Belde Başkanı Selim Güneşli törende yaptıkları konuşmada belde de 32 yıldır boş duran Çaykur'a ait arazinin bu denli anlamlı bir projeye dönüşmesinde katkısı olan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na teşekkür ederek beldeye hayırlı olmasını dilediler.

 

Çaykur olarak eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Çaykur'a ait araziler üzerinde epeyce okullar yapıldı. Şuan temelini atacağımız lisenin arazisi de bunlardan bir tanesidir. Yakın gelecekte de Güneysu fabrikamızı taşıyarak yerine yeni bir lise yapılacak. Bizler de Çaykur olarak eğitime bu şekilde katkı vermeye çalışıyoruz".

 


Muradiye beldesi halkının uzun süredir hayalini kurduğu bir müessesenin temelini atacaklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Muradiye Beldesini her ziyaretlerinde bu isteğin dile getirildiğini ve yapılan çalışmalarla Muradiye Halkını mahcup etmediklerini söyledi. Karal, Çaykur'a ait olan yaklaşık 17 dönümlük bu arazi üzerinde hiç bir yatırım yapılmadığını, Çaykur Genel Müdürlüğünün bu arsayı Milli eğitim Müdürlüğüne tahsis etmesi sonucu bu yatırımın bölgeye kazandırıldığını kaydetti.

 

Muradiye Beldesinin çok farklı bir yatırım kazandığını belirten Karal, "Belediye başkanımız ve belde başkanımızla birlikte yaptığımız sıkı takipler sonucu geçen yıl İMKB tarafından TOKİ'ye yaptırılacak 30 okul projesi kapsamına bu okulumuzu da aldık. Ayrıca bu bina tamamlandıktan sonra Rize Üniversitesi'ne tahsis etmeyi planlıyoruz. Rize Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz'la yaptığımız görüşmeler neticesinde bu okulumuzu her hangi bir aksilik olmazsa Adalet Meslek Yüksek Okulu veya herhangi bir Yüksek Okula dönüştürmeyi planlıyoruz." dedi.

 


Muradiye ile Köprübaşı arasındaki köprü geçiş sıkıntısına da değinen Karal, yeni köprünün tamamlanmak üzere olduğunu ve o sorunun da kısa sürede ortadan kalkacağını belirtti. 

 

Karal, okul açılışı için kesilmek istenen küçükbaş hayvanın okul için kesilmesi yerine bir hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.