Rize Barosu Vatandaşın Emrinde

Rize Barosu Vatandaşın Emrinde

Rize Barosu tarafından vatandaşların sorunları ile ilgilenmek üzere dört komisyon kuruldu.

Rize Barosu tarafından değişik konularda hukuki ve bilimsel çalışmalar yapmak, raporlar yayınlamak, çözümler üretmek ve vatandaşların sorunları ile ilgilenmek üzere dört komisyon kuruldu.

Konuyla ilgili olarak Rize Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Baro bünyesinde kurulan komisyonlar kendi konularında ülke genelinde yaşanan sorunlar kadar Rize’de yaşanan sosyal sorunlarda çalışmalar yapacaklar ve raporlar yayınlayacaklar. Komisyonların ilimizdeki kurum ve kuruluşlar ve Sivil Toplum Örgütleri ile ortak çalışmalar yürütmesi, hazırlayacakları raporlara ve tespitlere istinaden Rize Barosu tarafından davalar açılması ve hukuki girişimlerde bulunulması hedefleniyor” denildi.

Rize Baro Başkanı Avukat Ateş Hatinoğlu da yaptığı açıklamada “Hak ihlaline uğrayan vatandaşlarımızın uğradıkları ihlallerle ilgili hukuki yardımda bulunmak, kadınların ve çocukların maruz kaldıkları aile içi şiddet, cinsel saldırı ve benzeri eylemlerle ilgili olarak baromuz uzun zamandır Adli Yardım kapsamında çok önemli faaliyetler yürütüyordu. Artık bu çabaları kurduğumuz komisyon marifetiyle yürüteceğiz. Komisyonumuz kadınların hakları ile ilgili bilinçlenmeleri ile çocuklarımızın özellikle uyuşturucuya karşı korunması içinde faaliyetler yürütecek. En önemli komisyonlarımızdan biri de Çevre, Sağlık ve Şehircilik komisyonu. Bu komisyonda vatandaşların şikayetleri yanında tarafımızdan tespit edilen konularda idari ve adli girişimlerde bulunmak , düzenli aralıklarla raporlar hazırlamakla görevli. Yöremizde HES’lerden tutun, yanlış dere ıslahı projelerine, denizlerimizin kirlenmesi ve yanlış avlanmaya, yaylalarda yasal olmayan yapılaşmalar ve kaçak yol inşaatlarına, belediyelerin imara aykırı veya bilimsel olmayan, şehircilik ilkelerine aykırı projelerine kadar takip edilmesi gereken pek çok husus var. Komisyonlarda görevli arkadaşlarımız tamamen gönüllü olarak görev alan ve bu konularda hassasiyeti olan , özel ilgi gösteren avukatlar. Başarılı çalışmalar yapacaklarını umut ediyoruz” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.