Rize Barosu`ndan Saldırı Açıklaması

Rize Barosu`ndan Saldırı Açıklaması

Rize Barosunun Terör Örgütünün Düzenlediği Terörist Saldırı Hakkında Kamuoyu Açıklaması

Son günlerde bölücü terör örgütünün kalleş saldırılarında şehit olan evlatlarımızı , vatandaşlarımızı rahmetle anıyor , aziz hatıraları önünde eğiliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyoruz.Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
                       Maruz kaldığımız terörist saldırılar terör örgütünün bu ülkede ki kardeşliğin , barışın , birlik ve beraberliğin , huzurun ve kalkınmışlığın en büyük düşmanı olduğunu ortaya koymuştur.Bu vesile ile güvenlik güçlerimizin terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla devam ettirilmesi , yasaların her zaman ve ne pahasına olursa olsun kararlılıkla ve cesaretle uygulanması gereğine inanıyoruz.
                       PKK varlığını katliama , vahşete , korku ve sindirmeye , uyuşturucuya borçlu insanlık tarihinin en kanlı terör örgütlerinden biridir.Bu terör örgütü demokrasi için , insan hakları için kurulmamış , teröristler dağa özgürce Kürtçe konuşabilmek , daha müreffeh ve özgür yaşayabilmek için çıkmamışlardır. Terörizm bir güvenlik sorunudur. Sosyal politikalarla ve demokratik atılımlarla , müzakereyle teröre son verileceği düşünülemez.Örgüt tam tersine demokrasinin , insan haklarının , yörede ki kalkınma çabalarının düşmanıdır. Terörle mücadelede tüm teknolojik , modern askeri imkanlar kullanılarak yeni bir stratejiyle , son terörist kanun önüne çıkarılıncaya kadar topyekün mücadele edilmelidir.
 
                     Hangi sebeple olursa olsun hiçbir şey terörizmi , masum insanları , aileleri , bebekleri katletmeyi haklı kılamaz.Terör bir insanlık suçudur.Terörü kınamamak , görmezden gelmek , terör karşısında pasif tavır takınmak dahi bizce bir insanlık suçudur.
                    Demokratik ve barışçı geçinen sözde siyasetçi ve aydınların toplumsal ayrışmayı körükleyen , terörü ve toplumsal şiddeti kutsayan , etnik ırkçılık temelli siyaset anlayışını endişe ve üzüntüyle takip ediyoruz. Sırtını terör örgütüne dayayarak Türk milletinin sabrını sınayanlar bilmeliler ki bu oyunlara asla gelmeyeceğiz.
                    Bu ülkede şimdiye kadar yaşanan ve bundan sonra yaşanabilecek hiçbir şey geleceğe dönük umudumuzu yok edemeyecek , birliğimizi , beraberliğimizi bozamayacaktır.Bu ülke Ulu önderin hedeflediği muasır medeniyet seviyesine emin adımlarla ve dimdik ilerlemeye devam edecek ve   mutlaka aşacaktır.
     Kamuoyuna saygı ile duyururuz.
                                                                                                             
                                                                                      AV.ATEŞ HATİNOĞLU
                                                                                         Rize Barosu Başkanı


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.