Rize Belediye Parkına İlk Kepçe Vuruldu

Rize Belediye Parkına İlk Kepçe Vuruldu

Rize Belediyesi tarafından Rize’ye modern bir park kazandırılması için Rize Belediye Parkı’nın yenilenmesi yönünde geçen yıl başlattığı proje kapsamında bugün park alanına ilk kepçe vuruldu.

Yıllardır Rizeli’nin hizmetinde bulunan fakat eskimiş görüntüsüyle eski cazibesini kaybederek vatandaşların ilgi odağı olmaktan çıkan ve Rize’de işgal edilmiş bir alan görünümü kazanan Rize Belediye Parkı, Rize Belediyesi tarafından revize edilerek daha modern ve ailelerin tercih edeceği bir park haline getirilmesi amacıyla bugün iş makinaları aracılığıyla park alanına ilk kepçe vuruldu.

RİZE MODERN BİR AİLE PARKINA KAVUŞUYOR

Geçtiğimiz yılın ikinci döneminde Rize esnafına yönelik Rize Belediyesi tarafından başlatılan  “nasıl bir belediye parkı istersiniz?” adlı anket çalışmasının ardından Rize Belediyesi vatandaşların istek ve görüşlerine yönelik bir parkı Rize’ye kazandırmak amacıyla başlattığı park yenileme çalışmasında ilk adımı attı. Parkın etrafı bugün tamamen kapatılarak yıkım çalışmaları başlatıldı.

belediye-parki-rize-4.jpg

RİZE'Yİ TEMSİL EDECEK 7 METRELİK FİGÜRLÜ AYDINLATMALI HEYKEL

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre, hava muhalefeti ile karşılaşılmaması durumunda 3 ay içerisinde tamamlanması düşünülen revizyon çalışmaları sonrası vatandaşların anket çalışmalarındaki görüş ve istekleri doğrultusunda parkın içerisinde modern bir cafe, çocuk oyun parkı, su fiskiyeleri, Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ne yaya geçişlerini sağlayacak ara yollar, iki adet büfe, Rize’yi temsil eden öğelerin üzerinde bulunacağı (Çay, çay taşıyan kadın, atmaca, kemençe, portakal, limon vb.) 7 metrelik ışıklı heykel, oturma alanları ve yeşilliği korumak için ağaçların bulunacağı park alanı, kısa bir süre önce yapılan ve yeraltına alınan taksi durağının üzerini de kapsayacak.

YEŞİLLİK KORUNACAK AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Park içinde bulunan ağaçlar ise Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  teknik kadrolarının yaptıkları incelemeler sonrası birbirine zarar verecek nitelikte olanlar ile içleri kuruyanlar kesilecek diğer ağaçlar ise yerlerini koruyacak. Ayrıca özel yeni ağaçlar park içine monte edilecek.

Rize Belediyesi’nin park içerisinde başlattığı revizyon ile park alanı Rize’yi temsil edecek figürlerle yapılacak aydınlatma cihazlarıyla aydınlatılarak parkın işgalinin önleneceği ve Rize Belediye Parkı modern bir görünüme kazandırılarak vatandaşların aileleriyle beraber bu alandan istifade etmelerinin sağlanacağı öğrenildi.

belediye-parki-rize-1.jpg

BAKIRCI: PARKIN İSMİ DEĞİŞECEK

Öte yandan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı anket çalışmaları devam ederken Belediye Parkının yenilenmesiyle isminin değişeceğini belirtmiş ve “Yıllarca Belediye Parkı olarak kullanılan alanı şehre Tuzcuoğlu Memiş Ağa hibe etmiş. Bizde O’nun adını yaşatmak ve minnetimizi göstermek için bu ismi yeni yapılacak parka vermeyi düşünüyor, şehrimizin değerlerini gelecek nesillere taşımak istiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Rize Belediyesi’nden daha önce edinilen bilgiler doğrultusunda projenin ihale bedelinin ise 631.565,20 Lira olduğu öğrenilmişti.

belediye-parki-rize-2.jpg

 

belediye-parki-rize-3.jpg

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.