Rize Belediye Parkının Yeni Adı ?

Rize Belediye Parkının Yeni Adı ?

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de Belediye Parkının şehirle barışık olmadığını ve tadilatla beraber isminin değişeceğini söyledi.

Çay Televizyonunda yayınlanan Perspektif programında Rize’nin son 45 yılını iyi bildiğini ve belediye parkının şehirle hiç barışık olmadığını söyleyen Başkan Bakırcı; “Benden büyük olan ve bu şehirde esnaflık yapan ağabeylerimize belediye parkına kaç defa oturduklarını sordum çoğunluğun hiç oturmadığını gördüm. Mevcut Parkı yeniden projelendirmeye karar verdik. İlk olarak parkın etrafında bulunan iki adet taksi durağını kaldırım işgalini ortadan kaldırmak için yer altına aldık. Bu projenin ihale bedeli 631.565,20 TL’dir. Devamında mevcut parkı projelendirerek otoparkın üst kısmıyla birleştireceğiz. Bunun da yaklaşık maliyeti 1.000.000,00 tl olup ihale aşamasındadır.

 

belediye-parki.20120301205953.jpg

 


Bakırcı, yıllarca Belediye Parkı olarak kullanılan alanı şehre Tuzcuoğlu Memiş Ağa'nın hibe ettiğini ve adını yaşatmak ve minnetimizi göstermek için bu ismi yeni yapılacak parka vermeyi düşündüklerini şehrimizin değerlerini gelecek nesillere taşımak istediklerini belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.