Rize Çamurdan kurtulmaya çalışıyor

Rize Çamurdan kurtulmaya çalışıyor

Rize'de yaralar sarılmaya çalışılıyor

Aradan geçen 5 günün ardından selin en çok etkili olduğu dalyan deresi üzerinde çalışmalar devam ederken rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan ve kısa süre sonra yıkılacak olan rehabilitasyon merkezinde ise artık son kalan malzemeler toplanmaya  başlamış durumda.
Etrafta bulunan işyerlerinin bodrum katlarında da su tahliyesi devam ederken Tedaş’ın elektrik arıza birimi olarak kullandığı yerde de ciddi hasarlar ortaya çıkmıştı.
Bir taraftan dere yatakları açılmaya başlanırken diğer taraftan da sokalar da Rize belediyesi diğer ilçe belediyelerinden gelen ekipler ve İstanbul büyükşehir belediyesi ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyordu.
Yoğun yağışın tıkadığı bir diğer nokta ise Karadeniz sahil yolunun Rize geçişi olmuş araçlar adeta suyun içinden geçmiş ve bunun nedeni ise şehir geçişine yapılan duvar yığınları olmuştu.sahil kenarında bulunan birçok esnaf suyun diğer tarafına geçmesine izin vermeyen duvarlardan dolayı mağdur olurken yol bir kez daha  dereler ile birlikte gündeme gelmişti.
Sahil kenarında yer alan Bayraktar Halı Sarayı da selden ciddi oranda etkilenirken işyeri sahibi hem sahil yolundan hem de önemli bir iddiayı gündeme atarak acaba derelere yukardan hafriyat mı döküldü bu kadar toprak derelerin içinden şehre gelmiş olamaz diyerek yeni bir iddiayı gündeme taşımış oldu.
Yıkım kelime içinde yer alan ve selden etkilenene son kamu binası ise Merkez Zihni Derin İlköğretim okulu olmuştu.eğitimin devam ettiği okulun kısa sürede yıkılacağı ifade edilirken öğrenciler de artık korkuyla eğitim görmek istemiyoruz buna bir çare bulsunlar açıklamalarına yer verdiler.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.