Rize günlerinde coşku dorukta

Rize günlerinde coşku dorukta

Rize Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 3`üncüsü düzenlenen Ankara Rize Günlerinin, 3`üncü gününde coşku doruğa çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın ziyaret ettiği Ankara Rize günleri fuarında renkli görüntüler yaşandı.

Rize Günleri Etkinliklerinin 3’üncü gününe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’da katıldı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve RİDEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, tarafından karşılanan Bakan Günay, stantları tek tek ziyaret etti. Önce Pazarspor’un standını ziyaret eden Bakan Günay’a Pazarspor’un mavi beyaz atkısı hediye edildi.

 Atkıyı boynuna takan Bakan Günay ardından Çaykur Rizespor’un standını ziyaret etti. Burada Bakan Günay’a RTB Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından Çaykur Rizespor forması ve atkısı hediye edildi. Bakan Günay, bu sırada “Ben Pazarsporluyum” diyerek espri yaptı ve Rizespor atkısını taktı. ÇAYKUR standına oturan Bakan Günay, “Bana bir ÇAYKUR çayı getirin de içeyim” diyerek görevlilere seslendi. 


 BAKAN HORON OYNADI, MISIR EKMEĞİ YEDİ

 Bakan Günay, daha sonra Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı stantlarını ziyaret etti. Burada halk oyunları ekiplerinin horonuna bir süre eşlik eden Bakan Yazıcı, tulum çalan kişiyi de alnından öptü. Rize Belediyesi standında Başkan Halil Bakırcı’yla sohbet eden Günay, bakır işlemeli Başbakan Erdoğan silueti ile fotoğraf çektirdi. Mısır ekmeğini oldukça beğenen Bakan Günay, Rizelilere de övgü yağdırdı. Rize belediye başkanı Halil Bakırcı, Bakan Günay’a bakı işlemeli aynalı tablo hediye etti.



 BAKAN GÜNAY: “RİZE KAPLADIĞI ALANDAN ÇOK DAHA BÜYÜK ETKİYE SAHİPTİR”

Ankara AKM’de yapılan etkinliklere pek katılmadığını ifade eden Bakan Günay, ancak Rize söz konusu olunca gelmeden edemediğini söyledi. Rize’nin Türkiye’nin en renkli en ilginç doğası en bereketli insanı en çalışkan yerleşim merkezlerinden biri olduğunu belirterek “Rize kapladığı alandan çok daha büyük etkiye sahiptir Türkiye coğrafyası üzerinden. Rize’den yetişmiş en üst düzeyde devlet görevlisi, siyasetçi, aydın ve iş adamı var. Bende o coğrafyayı yakından bilen ve o coğrafyada doğmuş insanlardan biriyim. Türkiye’nin en fazla yağış alan, toprağı bereketli çaydan narenciyeye kadar kivide buna eklendi bereketli topraklara sahip bir coğrafyası var. Rize insanını Türkiye’nin her yerinde üretirken çalışırken görebilirsiniz. O nedenle Rize etkinliklerinde bulunmamayı bir eksiklik saydım.” diye konuştu.

 ZİYARETÇİ SAYISI TAVAN YAPTI

 Ankara Rize Etkinliklerinin 3’’üncü ziyaretçi sayısı da tavan yaptı. On binlerce Rizeli etkinliklere akın ederek yöreye olan hasretlerini giderdi. Rize’nin çayından, suyuna, balından atmacasına, Rize bezinden ahşap işlemelerine kadar bir el emeği ürünlerini görme fırsatı bulan Rizeliler aynı zamanda yöre insanı ile hasret giderdi. Rize Valiliği ile Rize Belediyesinin stantları büyük ilgi görürken etkinliklerin 2’inci gününü sadece 70 binin üzerinde kişi ziyaret etti.  RİDEF Genel Başkanı Süleyman Basa, etkinliklerin oldukça görkemli geçtiğini belirterek yaptıkları çağrıları dikkate alan Rize ve bölge halkının etkinliklerine sahip çıktığını söyledi. Basa “Beklentilerimizin üzerinde bir katılım oldu. Bu bizi oldukça memnun etti. Ankara Ankara olalı böyle etkinlik görmedi” dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.