Rize Hafız Yetiştirmede Türkiye 1.si

Rize Hafız Yetiştirmede Türkiye 1.si

Rize'de 3 yıl İl müftülüğü görevini yürüten Sakarya il müftüsü İlyas Serenli, Rize'nin nüfusa oranla Türkiye'nin en çok hafız yetiştiren illeri arasında birinci sırayı aldığını söyledi.

Rize Eski İl Müftüsü İlyas Serenli, Rize'nin, İstanbul ve Trabzon'dan sonra sayı bakımından Türkiye'nin en çok hafız yetiştiren 3. ili olduğunu, nüfusa oranla Türkiye'nin en çok hafız yetiştiren illeri arasında birinci sırayı aldığını söyledi.

Serenli, Rize'nin Kur'an-ı Kerim eğitimi açısından Türkiye'de en ön sıralarda yer alan illerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: Rize'de 76 Kuran kursu bulunmaktadır. Bu kurslarda 3 bin 116 öğrenci Kur'an-ı kerim eğitimi alıyor. Yaklaşık bin 87 öğrenci hafızlık eğitimi almaktadır. Gürcistan'dan Rize'ye gelen 23 öğrenci, Kur'an kurslarında hem hafızlık eğitimi almakta hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın imkanları; konaklamaları, iaşeleri, lise eğitimleri ve üniversiteye hazırlık eğitimleri karşılanmaktadır. Rize yıl içerisinde yetiştirdiği hafız sayısı bakımından İstanbul ve Trabzon'dan sonra 3. sırada yer almaktadır. Ancak, bu sayı Rize'nin nüfusu ile orantılanıp diğer illerin nüfusları ile kıyaslandığında Rize Türkiye'nin en çok hafız yetiştiren birinci ilidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.