Rize İçin Bir Araya Gelecekler

Rize İçin Bir Araya Gelecekler

AK Parti Rize Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'nin projelerini ve sorunlarını konuşmak üzere yarın Ankara'da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi.

Rize’ye yaptığı ziyaretlerde kentin yönetici ve ileri gelenleri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Yazıcı, “İki ayda bir Rize’de yaptığımız ‘Koordinasyon’ toplantılarında değişik bakanlıkların Rize’deki yatırımlarını gözden geçiriyor ve hangi aşamada olduklarını değerlendiriyoruz. Burada geldiğimiz noktayı ve yapılması gerekenleri tartışarak bir yol haritası belirliyoruz.” diye konuştu.

RİZE’NİN SORUNLARINI MASAYA YATIRIYORUZ

Rize’nin sorunlarını masaya yatıracaklarını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: “Bu toplantıların çok faydalı hizmetlere vesile olduğunu gördük. Geçen yıl Rize’de afet dolayısıyla şehirde bir taşkın olmuştu. Bu taşkının önemli sebeplerinden birisi; şehir içinden geçen dere yataklarının tıkanıklar nedeniyle denize ulaşamadığıdır. Burada dere yataklarının üzerlerinin kapatılmış olmasının önemli bir etken olduğu tespiti yapılmıştı. Yine Rize’nin su sorunu var, kentleşme sorunu var. Bunları yarın Orman ve Su İşleri Bakanımızla konuşacağız. Çünkü dere ıslahları kendilerinin görev alanında. Yaptıkları projeyi konuşacağız. Bir taraftan Rize Belediyesi, bir taraftan Rize Valiliği Rize’yle ilgili projeleri ve çalışmaları takip ediyor. Bu projenin de ne aşamada olduğunu ne zaman başlanacağı konusunu görüşeceğiz.”

AMACIMIZ RİZE’Yİ MARKA BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK

Rize’nin içme suyu başta olmak üzere, şehir içi yapılaşması ve çevre sorunları da bulunduğunu ifade eden Yazıcı, “Bilindiği gibi geçenlerde çöp konusu haberlere de konu olmuştu. Çöplerin Çam burnundaki çöp aktarma istasyonuna değil de Güneysu’da belli bir vadiye taşınmış olması tepkilere yol açtı. Tabi tepkiler haklı. Bu çöp toplama ve aktarma sorunlarını da görüşeceğiz.“ diye konuştu. 

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra iki Rizeli bakan yardımcısının da katılacağını belirten Yazıcı, “Amacımız Rize’nin geleceğini inşa etmektir. Rize’yi doğal güzellikleriyle, deniziyle, yeşiliyle, yaylalarıyla, çayıyla marka bir şehir haline getirmektir.” şeklinde konuştu.

TOPLANTIYA KİMLER KATILACAK?

Rize’nin geleceğinin masaya yatırılacağı toplantı, 3 Nisan 2012 Salı günü saat 16:00’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yapılacak. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, DSİ Trabzon Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu katılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.