Rize Kurban Pazarına Hazırlanıyor

Rize Kurban Pazarına Hazırlanıyor

Tam Teşekküllü Kurban Pazarı

İslampaşa mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Tır Parkı ve çevresinin yaklaşık 35 dönümlük kısmına Rize Belediyesi Kurban satış yeri kuracak.
Rize Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde Tır Parkında Kurban satış alanı oluşturacak. Kurban satış yerinde altyapı, şebeke suyu, aydınlatma, duş ve lavabo gibi sosyal donatı alan çalışmalarını Kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda sürdüren Rize Belediyesi, ayrıca Kurban sahasında kesim yeri düzenlemesi yapıyor.
     Kurban sahasında gelen talepler doğrultusunda Büyük ve Küçükbaş hayvan çadırı yeri hazırlayan Belediye taleplerin artması doğrultusunda çadır sayısını artırmayı planlıyor.  Alan üzerinde hayvan indirme ve yükleme rampası düzenlemesi yapan Belediye vatandaşların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kurban satış sahasında Çayocağı ve Lokanta yeri oluşturacak.
     Rize Belediyesi ayrıca Kurbanların tartılabilmesi için kantar ve ultrasyon cihazı (Gebe hayvanların tespiti ) için yer tahsisinde bulundu. Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla alana çöp bidonu yerleştirilmesi çalışmaları sürerken, hayvan gübrelerinin toplanacağı birde alan oluşturdu. Öte yandan kurbanlık satışı yapacak vatandaşların satış yeri almaları için başvurular alınmaya başlandı.
KURBAN OLMAYAN HAYVANLAR PAZAR’A SOKULMAYACAK
Kurban satış yeri kurulacak Tır Parkında İncelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada ;
 Rize’li hemşehrileri ve ağırlıklı olarak Büyük ve Küçükbaş hayvan getiren Ardahan ,Kars, Erzurum ve  Van’ dan gelen hayvan sahiplerine bir duyuruda bulundu. Bakırcı, Kurban olmayan hayvanları Pazar’a  sokmayacaklarını dile getirdi. Kaçak sokulan hayvanların ise, sık sık görevli personeller tarafından takip edileceği söz konusu hayvanların sahiplerine ağır cezai işlem uygulanacağını söyledi. Hamileliği belli bir orana gelen hayvanları Ultrasyon cihazında kontrol ettirerek bu hayvanların satışınıda durduracağız dedi.Başkan Bakırcı, ayrıca, hiç bir hayvan sahibine cezai işlem uygulamaktan yana değiliz ancak,Kurban olmayan hayvanların da Pazar’a getirilmemesi noktasında hayvan sahiplerinin duyarlı davranmasını istiyoruz dedi.
 YİĞİT ; SANKİ YILDIZLI OTEL
Pazar’ da  Büyükbaş Hayvan satışı yapan Ardahan ‘lı Nazım Yiğit ise Rize Belediyesinin 4 yıldır bizlere Pazar yeri değil de sanki yıldızlı Otel yeri yaptığını söyledi. Çok şükür Hayvanlarımız çamura saplanmaktan Rize Belediyesi sayesinde kurtuldu. Ardahan ve Kars’lılar adına Başkan’a teşekkür ediyorum dedi. Yiğit ayrıca 20 yıldır bu işi yaptığını, Kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda bir Pazar yeri oluşturan, eksikliklerin neler olduğunu soran bir Belediye Başkanına da ilk kez rastladığını söyledi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.