Rize Müsiad'dan Büyük Başarı

Rize Müsiad'dan Büyük Başarı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesinin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) sunduğu proje destek almaya hak kazandı.

MÜSİAD Rize Şube başkanı Cem Temizel, yaptığı yazılı açıklamada, şubeleri tarafından hazırlanan 'Rize'nin uygun yatırım alanlarının tespiti ve fizibiliteleri' konulu proje başvurusunun DOKA tarafından onaylandığını belirtti.

Uzman kişiler tarafından yürütülecek projenin 3 ay süreceğini ifade eden Temizel, şunları kaydetti:  ''10 farklı sektörde uygun yatırım alanı tespit edilerek fizibilite raporları hazırlanacak ve yatırımcılara yol gösterilecek. Projeyi Rize için uygun yatırım alanlarını tespit etmek ve fizibilitesini oluşturmak, potansiyel yatırımcı ve yerel aktörler için bölgedeki öncelikli yatırım alanları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladık. Bölge kaynaklarının etkin kullanımının sağlanmasıyla bölge ekonomisini harekete geçirmek ve bölgenin ihracat payını artırmamayı hedefliyoruz. Öncelikli yatırım alanlarının fizibilitesi, özel sektörün teşvik edilmesiyle bölge kaynaklarıyla ilişkili olarak belirlenen doğru yatırım alanları sayesinde Rize'nin ekonomik kalkınma düzeyi artacaktır. Yeni yatırımlar sayesinde Rize'de istihdama katkı sağlanacağı gibi, şehrimizden diğer bölgelere olan göç de kısmen önlenmiş olacaktır.''

Temizel, proje kapsamında kentteki yatırımcıların katılımıyla ortak akıl toplantısı düzenleyeceklerini ve projeden çıkacak sonuçlara göre üyeleriyle ortak bir yatırımı da gerçekleştireceklerini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.