Rize MÜSİAD'tan Sonel'e Ziyaret

Rize MÜSİAD'tan Sonel'e Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel ile yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD üyelerinin ortak olduğu Hidroelektrik Santral Projesini (HES) incelemek üzere gittikleri Trabzon’un Hayrat ilçesinden dönüşte, Of’un çalışkan ve başarılı Kaymakamı Tuncay Sonel’i ziyaret etti.

Şube Başkanı Cem Temizel, HES inşaatının yapıldığı alanda yaptığı açıklamada, ülkemizdeki iş dünyasının en önemli sorunlarının başında birlikte iş yapma kültürünün zayıf olmasının geldiğini ve ortaklık kültürünün yerleşmemiş olmasının işletmelerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını engellediğini söyledi.

Temizel, “İşletmeler için kaynaştırıcı, birleştirici ve işletmeyi uzun ömürlü kılan ortak amaç ve hedef birliği, yani ortaklık kültürü anlayışıdır. Bunu gerçekleştirebilen şirketler uzun ömürlü ve güçlü olabilmekte, gerçekleştiremeyenler ise ne yazık ki; iflasın, bitişin eşiğine gelmektedir. İlimizde ortaklık kültürüne örnek olarak gösterilen tamamı MÜSİAD Rize şubesi üyesi olan, Trabzon’un Hayrat İlçesi’nde 2005 yılında başlayan yaklaşık 43 milyon liralık Hidroelektrik Santral projesinde sona gelindi. Önümüzdeki ay içerisinde üretime başlayacaktır. Ayrıca, çok ortaklı olarak yapılacak yeni proje çalışmalarımız da devam etmektedir” dedi.

Bugün artık, kaynaklara sahip olan işletmelerin değil, bu kaynakları iyi değerlendirebilen, verimli kullanan ve ortaklık ruhu içerisinde hareket edebilenlerin öne çıktığını ve varlıklarını uzun süre devam ettirebildiklerini kaydeden Temizel, “Bu nedenle MÜSİAD olarak ortaklık kültürünü geliştirmek ve birlikte iş yapma yeteneğimizi artırmak için çaba sarfediyoruz” diye konuştu.
HES incelemesinin ardından Of Kaymakamı Tuncay Sonel’i makamında ziyaret eden MÜSİAD heyeti, başarılı Kaymakam’ın çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti.
Kaymakam Tuncay Sonel, işadamlarının ekonominin yüz akı olduğunu ve yaptıkları yatırımlar sayesinde ekonomiye dinamizm kazandırdıklarını belirterek,“İşadamlarımız, yatırım şevki sayesinde ve yapmış oldukları hayırlarla ilçemizdeki evsizlere ev, işsizlere iş, öğrencilerimize okul ve yurt imkânı sağlamaktadırlar” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Sonel, Of ilçesi ile ilgili bilgiler verdikten sonra, “MÜSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Toplum yararına çalışan tüm sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına kısacası bütün herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Kim taş üstüne taş koyuyor veya koymaya çalışıyorsa devlet olarak her zaman yanındayız” dedi.


MÜSİAD olarak ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanında toplumun her kesimine katkıda bulunma çabası içerisinde olduklarına dikkati çeken MÜSİAD Rize Şube Başkanı Temizel, “Komşu ve kardeş ilçemiz olan Of’ta Kaymakam Tuncay Sonel’e yapmış olduğumuz ziyarette bizlere göstermiş olduğu samimiyet ve yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Temizel, ziyaret sonunda Kaymakam Sonel’e MÜSİAD’ın süreli yayınları ile Rize Şubesi üye tanıtım kataloğundan oluşan bir yayın seti hediye etti.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.