Rize Organize Sanayi Kuruluyor.

Rize Organize Sanayi Kuruluyor.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu Ayder Yeşil Vadi Otelde yapılan Meclis Toplantısında Organize Sanayi müjdesini verdi.Artık Organize Sanayinin önünde hiç bir engel kalmadı dedi.

Kalkandere İlçesinde, kurulması çalışmaları yarım kalan Organize Sanayi Bölgesinde çok önemli gelişmeler yaşandı.Müjdeli haberi Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı verdi.

Rize'de, 2000 yılından beri kurulması için çalışmaları sürdürülen Rize Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Kalkandere İlçesinde bulunan 550 dönümlük arazinin yüzde 60'lık kısmı kamulaştırılırken kalan kısmı arazi sahipleri ile anlaşmaya varılamadığı için 25 Aralık 2007 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Cebri Kamulaştırma yoluyla kamulaştırılmıştı.

Cebri kamulaştırmaya karşı çıkan sekiz arazi sahibinin açtığı dava üzerine, Danıştay 6. Dairesi ayrıca 2577 sayılı İdari Yargılama Usul Yasası'nın 27. maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu tarafından alınan Cebri Kamulaştırma Kararı hakkında da yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bu kararla yasalar gereği, mevcut arazideki ihtilaflar çözülene kadar Rize'de başka bir arazide dahi olsa OSB kurulması kanunen mümkün olmayacaktı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu Ayder Yeşil Vadi Otel de yapılan meclis toplantısında müşdeli haberi verdi.Danıştay kararını Mahkeme bozdu ve bu karara Danıştay itiraz etmedi.Gerekçeli kararın bu hafta içerisinde açıklanaçağını ve özlenen organize sanayimize kısa sürede kavaşaçağımızın müjdesini burdan veriyorum dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.