Rize Projeleri Hayata Geçiyor

Rize Projeleri Hayata Geçiyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'de yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Karal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için tasarladıkları projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bu kapsamda Güney Çevre Yolu konusunda çalışmaların başladığını ifade eden Karal, "Çevre yolu, kamulaştırma bedelleri ile birkaç milyon lira civarında tutacak bir proje. İlk 8.5 kilometrelik bölümünün ihalesi 1-2 ay içinde yapılacak. Pehlivantaşı Camisinin altından ilk kazmayı vuracağız. 3 yılda da projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Bu yol Rize'yi daha da büyütecek ve trafiğini rahatlatacaktır. Daha sonra da Çiftakavak bölümünün ihalesini yapacağız" dedi.

Derepazarı-Kendirli arasındaki yolun ihalesinin de yapıldığını, Dosma-Pehlivantaşı-Salarha yolunun gündeme alındığını anlatan Karal, "Bunların bir an önce bitmesi için vatandaşların bizlere yardımcı olması gerekiyor. Çünkü en büyük sorun kamulaştırma oluyor. Bu yollar Rize'ye yeni bir vizyon getirecektir" diye konuştu.

Rize'ye 3 bin kişilik spor salonu ile olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacağını kaydeden Karal, "Bu projelerin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yapılması planlanıyor. Yapılacak projelerin bedeli 50 milyon lirayı bulacak. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ile görüşerek Rize'de arsa bulunması halinde gençlik merkezi yapılması konusunda söz aldım. Böylece tüm sportif etkinliklerin yapılabileceği bir yer olacak" diye konuştu.

Eski MİT binasının olduğu yerde Turizm Meslek Yüksek Okulu ve lüks bir otel yapılmasını planladıklarını, otelin altında da kongre merkezi olacağını dile getiren Karal, projesi tamamlanan çalışmanın bedelinin 23 milyon lira civarında olacağını kaydetti.

Rize Üniversitesi'nin Fener Mahallesi'ndeki kampüs alanına Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kurulacağını, İlahiyat Fakültesinin de kampüse taşınacağını bildiren Karal, "Boşalacak olan İlahiyat Fakültesi binasına da İmam Hatip Lisesini taşımayı planlıyoruz. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültesinin faaliyete geçmesi için çalışmalar sürüyor. Üniversitemize bir de Güzel Sanatlar ile Hukuk Fakültelerini kazandırmayı istiyoruz" diye konuştu.

Karal, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapımı devam eden 120 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesinin de gelecek yıl faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.